Tõun ehk Tõnu TimmFoto: Tiina Kõrtsini
Saund
7. aprill 2019, 16:59

Muusik Tõnu Timm ehk Tõun annab pärast 40 aastat muusikuna välja esimese sooloalbumi (15)

Saates “Hommik Anuga”oli külas muusik Tõnu Timm ehk Tõun, kes pärast 40 aastast muusikuelu andis lõpuks välja oma esimese sooloalbumi, mille pealkirjaks sai samuti “Tõun”.

Tõun on Jäääärega laval olnud koos 1991. aastast ja mänginud bändis Beergrass. Mehe sõnul läks sooloalbumiga niivõrd kaua aega seetõttu, et tal pole olnud piisavalt edevust, et olla frontman.

"Ma olen mõelnud, et mis nüüd mina, ma saadan ja jälgin sealt tagant ja proovin midagi ka lisada, ja kui mul tuleb mõni lugu, siis ma ei mõtle kõigepealt, et ma nüüd teen sellest enda soolonumbri, vaid ma pakun seda oma kolleegidele kõigepealt,” rääkis mees. 

"Ja sellest ongi saanud selline nali, et ma pakun lugusid kõigepealt Jäääärele ja Bonzole ja Nõgistole ja kui kellelegi ei meeldi, siis need jäävad mulle sahtlisse ja nendest võiks saada minu sooloplaat pealkirjaga "Lood, mis ei meeldinud mitte kellelegi. Aga see nimi vist ei müüks väga hästi, tuli siiski leida positiivsem ja lühem nimi,” naeris ta.

Tõuni sõnul on ta sooloplaati mingil määral salvestanud juba 15 aastat. Muideks, lood pole salvestatud üldsegi steriilses stuudios, vaid metsas, linnas ja kodus. “Mind üldse ei häiri, kui aken on lahti ja sealt kostab kajakas või vares. Aga see ongi elu, miks me lõikame muusikast elu enda välja?” pärib ta. 

Vaata kogu intervjuud videost: