Miss Raplamaa 2019Video: Tiina Kõrtsini
Inimesed
7. aprill 2019, 12:09

ÕL VIDEO | Miss Raplamaa 2019 on Anette Tammik: olen pärast seda kogemust palju avatum ja naeratan rohkem! (7)

Eile õhtul krooniti üheksa kaunitari seast Miss Raplamaaks 17-aastane Anette Tammik, kes lisaks žürii lemmikuks saamisele võitis ka publiku lemmiku tiitli. "Ma olen väga rõõmus, samas ka väga kurb, et see kõik läbi saab. Kõik on segamini! Ma arvan, et see jõuab mulle alles hiljem kohale. Nutmist tuleb, sest see kõik on läbi!”

Anette sõnul on Miss Raplamaa tiitli kandmine tema jaoks suure tähendusega, sest missiüritus on Raplamaa jaoks väga oluline ja suur sündmus. “Ma kannan seda tiitlit uhkusega!” ütleb ta.

Anette õpib praegu Rapla gümnaasiumi 11. klassis ning tema suureks kireks on tantsimine. Ta on tegelenud üheksa aastat iluvõimlemisega ja neli aastat rahvatantsuga. Muuhulgas on Anette suur loomasõber ning vabatahtliku tööna tegeleb ta loomade eluolu parandavatele petitsioonidele allkirjade kogumisega.

Kartis enim talendivooru

Anette esitas esimeses voorus, ehk talendivoorus kaks tantsukava. Kindlasti paistis ta juba sellega teiste kandidaatide seast silma. Ta esitas tantsukava nii jazz-stiilis kui sõutantsus. “Need on kaks minu kõige südamelähedasemat stiili. Jazz-stiili ja iluvõimlemist olen ma õppinud üheksa aastat. Sõutantsu olen õppinud vähem, aga see stiil on mulle väga omane ja kui ma seda tantsin, siis ma tunnen ennast väga hästi ja enesekindlalt,” sõnab ta. 

Anette tunnistab, et talendivooru kartis ta tänase võistluse jooksul kõige rohkem.

“Talendivooru kartsin kõige rohkem, sellepärast, et kõik, mida ma seal tegin, oli minu välja mõeldud ja see rõhk oli minul väga suur. Kui talendivoor sai tehtud, oli järgmine kartus žürii küsimused, aga õnneks mul oli väga meeldiv küsimus ja ma sain sellele sujuvalt vastatud ja ma ei jooksnud kokku,” räägib ta.

 Anette tõepoolest vastas küsimusele “Milline riideese sind ja sinu iseloomu kõige rohkem iseloomustab” suurepäraselt: ta vastas, et teda iseloomustavad enim kontsakingad, kuna ta ei karda ootamatuseid ja raskuseid elus ning ta läheneb igale situatsioonile sirge selja ja enesekindlusega.

Peres on teinegi missivõitja

Lugu sellest, kuidas ja miks Anette üldse Miss Raplamaa valimistele jõudis, on väga põnev: nimelt võitis 2012. aastal missitiitli Anette venna pruut Kertu Roosla. Sestap arvas Anette perekond, et tänavu ongi Anette kord proovida. 

“Sel aastal öeldi mulle, et mina lähen siis 2019. aasta võistlusele, kui vanus lubab, ehk 17aastaselt kohe. Ma arvan, et kui ma ei oleks siia võistlusele tulnud, oleksin elu aeg kahetsenud. Mõtlesin, et ma pigem võtan selle ette, teen ära ja ei kahetse pärast midagi,” põhjendab neiu. 

Enne missivõistlusi läbisid kõik missid kolm kuud kestnud missikoolituse, kus neiusid õpetati õigesti kontsadel kõndima, poseerima, tantsima ja isegi küpsetama. Anette sõnul õppis tema missikoolituse käigus kõige rohkem seda, kuidas ägedat ühist tantsukava tantsida ja kuidas kaunilt kontsadel kõndida.

“Ma olen küll käinud modellikoolis ja kontsadel käimist õppinud, aga see koolitus ikkagi andis kogemust juurde. Seekord oli raskem kui modellikoolis kindlasti,” selgitab ta.

“Aga muidugi sain juurde ka enesekindlust, julgust ja uusi kontakte. Ka uusi mõtteid, mida pärast gümnaasiumi edasi teha, sest me ju külastasime erinevaid ettevõtteid ja see andis väga palju juurde,” ütleb Anette, lisades, et tulevikumõtetes on tal nüüd kas veterinaaria õppimine või Sisekaitseakadeemias õppimine.

Sai topeltvõidu ehk valiti lisaks publikulemmikuks

Anette võit on tänavu eriline seetõttu, et just tema võitis kaks kõige olulisemat tiitlit: lisaks muidugi žürii lemmikuks saamisele ja Miss Raplamaa tiitlile oli ta ka publiku lemmikmiss.

Kuidas küll sedasi läks, et neiu nii publiku kui žürii ära võlus, ta öelda ei oska. "Ma arvan, et igal ühel on oma lemmik, ma olen väga õnnelik selle üle, et mina võitsin,” vastab ta diplomaatiliselt.

Anette sõnul muutis Miss Raplamaal osalemine teda enesekindlamaks. "Ma olen avatum inimestega, naeratan palju rohkem ja suur väga hea omadus on see, et ma oskan nüüd oma aega paremini planeerida,” räägib ta. 

Suureks võiduks missikarussellil osalemisel on Anette sõnul ka see, et sai omale siit missikandidaatide näol uued sõbrad. Neiu sõnul omavahelist konkureerimist ei olnudki. “Meil oli pigem selline suhe, et teiste soovid pandi enda soovidest ettepoole. Meil oli väga sõbralik suhe ja sellepärast olengi ma väga kurb, et see kõik läbi sai,” sõnab ta.

Kuigi tänapäeval on missindus suhteliselt hääbuv ala ja laineid löövad pigem Instagrami-modellid ja brändinäod, usub Anette, et missindusel on siiski tulevikku ning ta ärgitab kõiki neiusid end proovile panema.

“Eestis on ainult Raplamaal ja Narvas missivõistlused. Mulle tundub, et see Raplamaa missindus on kuidagi suurem. Tüdrukud, kes peaksid siia tulema, saavad mingi kogemuse ja kõik peaksid selle ette võtma, sest see on seda väärt!” kinnitab ta. 

Milline on Anette tulevik missindus- ja modellindusmaailmas, ta kindlalt veel öelda ei oska, kuid huvi sellel alal edasi tegutseda on tal suur. “Ma ootan, kui keegi mulle pakkumise teeb, võtan selle kahe käega vastu. Aga ma ennast kuhugi pushima ei hakka,” ütleb ta. 

Vaata videot!