JUUBILAR: „Selle eest, kuidas mul on lavastajana vedanud nende näitlejatega, kellega olen saanud tööd teha, tuleb elu lõpusirgel väga tänulik olla!“ ütleb Ago-Endrik Kerge.Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
26. aprill 2021, 12:33

ÕL ARHIIVIST | Ago-Endrik Kerge: „Elu on väga huvitav teater!“ (8)

Pühapäeval suri lavastaja, tantsija ja näitleja Ago-Endrik Kerge. Õhtuleht taasavaldab 6. aprillil 2019 ilmunud intervjuu. 

„Elu jooksul on juba küllalt tehtud! Nüüd naudin vedelemist! Nii tore!“ ütleb 8. aprillil 80 aasta juubelit pidav lavastaja Ago-Endrik Kerge. Kui aga keegi pakuks talle mõne huvitava ja jõukohase rolli, võtaks ta selle tõenäoliselt vastu. Vahelduse mõttes. Aga ka elu ise me ümber pakub tema sõnul piisavalt palju teatrit ning paremaid ja kehvemaid osatäitmisi, mida nii lavastaja kui ka publiku pilguga jälgida.

Estonia teatris tähistatakse järgmisel nädalal opereti „Minu veetlev leedi“ 140 etendusega ühtlasi ka selle lavastaja Ago-Endrik Kerge 80. sünnipäeva.

Balletitantsija, lavastaja, näitleja – kõiki neid elurolle on ta aastate jooksul „mänginud“. Inimeste mällu on vast kõige eredamalt jäänud tema teles lavastatud legendaarsed ning ajatud „Pisuhänd“ ja „Kuulsuse narrid“. Temas endas ei tundu olevat kübetki kuulsuse narri.

Edasi lugemiseks: