Jussie Smollett 26. märtsil pärast süüdistustest vabanemist. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. aprill 2019, 12:00

Chicago linn kaebab Jussie Smolletti kohtusse (2)

Chicago võimud valmistuvad CBSi teatel kohtusse kaebama näitleja Jussie Smollettit, kes pole neile maksnud 130 000 dollarit. Just sellise summa väärtuses olevat Chicago politseinikud teinud ületunde, uurimaks rassistlikku ja homofoobset kallaletungi, mille ohvriks telesarja "Empire" täht enda väitel langes.

Ehkki Chicago politsei avastas juurdluse käigus, et Smollettit olid rünnanud talle tuttavad mustanahalised vennad, kellele oma karjääri edendada üritav näitleja oli maksnud kallaletungi eest 3500 dollarit, otsustas Cooki maakonna prokuratuur Smolletti vastu esitatud süüdistustest loobuda. Prokurör tunnistas samas, et ei pea näitlejat süütuks. Smollett ise on algusest peale väitnud, et ei tundnud ründajaid.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @jussiesmollett on

Chicago linnapea ja politseiülem on avaldanud prokuratuuri otsuse suhtes nördimust. Politseijaoskond nõudis, et Smollett maksaks tagasi 130 000 dollarit, mis kulus tema korraldatud palagani uurimisele. Näitlejale anti summa tasumiseks seitse päeva aega. Kuna raha pole laekunud, lubab Chicago linna õigusteenistus Smolletti lähiajal kohtusse kaevata.