Musitavad pingviinid Antarktikas Foto: Adam Gibbs/Caters/Scanpix
Müstika
16. aprill 2019, 12:00

PÄEVA KASUTU FAKT | Tinderist leiab kaaslase ka Antarktikas (1)

Igal tööpäeval kell 12.00 toob Õhtuleht lugejateni ühe fakti. Tõenäoliselt pole sel mingit pistmist päevasündmustega ega praktilist väärtust. Kasutu fakti ainus eesmärk on avardada silmaringi ja/või pakkuda meelelahutust.

Kohtumisäpi Tinder loogika on lihtne: kui sellele kriteeriumid ette anda, siis otsib see seatud piirkonnast (loodetavasti) vallalisi mehi-naisi, kellega suhelda. Seega, mida tihedamalt on piirkonnas rahvast, seda suurem on lootus äpis eluarmastust kohata.

Sama kehtib ka vastupidi: Antarktikas tundub telefoni kaaslase leidmiseks tööle panek üpris mõttetu üritus. Üks meedias nimetuks jäänud teadlane otsustas siiski proovida. Muidugi ei leidnud ta lähiümbrusest kedagi. Nalja pärast suurendas mees oma otsinguala ja kae imet, üks näitsik ilmuski ekraanile. „Ta oli sõna otseses mõttes Antarktikas telkimas ja leidis minu. See on ajuvaba,“ rääkis teadlane.

Suurt armastuslugu siit siiski ei sündinud, sest kuigi geograafiliselt olid üksikud üpris lähestikku, tähendas see siiski 45-minutilist helikopterilendu ehk kohtinguni noored ei jõudnud.

Allikas: People.