"Kolmeraudse" saatejuht Mihkel RaudFoto: Robin Roots
Tele
4. aprill 2019, 16:52

PAHANE LUGEJA: miks algab „Kolmeraudne” öösel? (56)

„Ma ei ole suur telekavaataja. Kuid neljapäeva õhtud veedan teleri ees nagu aamen kirikus, sest TV3 eetris on „Kolmeraudne”. Kuigi saade algas 21.45, mis ei klapi minu unegraafikuga (lähen tavaliselt magama kell 22), pidasin vapralt vastu. Kuid märtsist tabas mind šokk – saade algas tund aega hiljem, 22.35, mis tähendab, et see lõppeb pärast südaööd!” kirjutab nukker televaataja.

„Mõned inimesed peavad ka reede hommikul tööle minema ning kui ma oma 8 tundi und täis ei maga, olen terve ülejäänud päeva täiesti kasutu. Ja ärge tulge ütlema, et vaataksin saate järgmine päev järele – kõik teised juba teavad, millest saates räägiti ning pean lõunalauas arutelu vaid kõrvalt kuulama,” sõnab ta oma kirjas.

„Teine probleem – võib-olla peaksin terve saate isegi vastu, kui need paganama reklaamid nii pikad ei oleks! Tõesti tikub uni peale, kui ma pean 10 minutit järjest erinevaid pesupulbri reklaame vaatama. Näidake mulle parem Mihkel Rauda teravaid küsimusi küsimas!” nõuab televaataja.

Ta pakub välja lahendusegi. „Miks peab nii hea saade (mida on Eesti telekanalites niigi vähe) eetris olema nii hilja? Kas järgmisel hooajal ei võiks telekava nii palju ümber teha, et Jõekalda ja Margna ning „Kättemaksukontori” naised lõbustaksid televaatajaid reede õhtuti, mil nagunii midagi telekast ei tule?”

Lugeja murele vastab TV3 kommunikatsioonijuht Kadi Poll: „Nende otsustega tegeleb TV3 programmiosakond, kes annab endast parima, et saated ja sarjad jõuaksid vaatajani neile sobival ajal. Paraku aga ei saa kõigi soovidele vastu tulla, sest saadete ja sarjade paigutamine sõltub paljudest erinevatest faktoritest. Väga populaarne on aga videoplatvorm TV Play, kus saab TV3 saateid järele vaadata, nende seas ka samuti „Kolmeraudset”.”