Ken Saan filmimas šokidokumentaali jaoks materjali Stenbocki maja ees, kus toimus võimaliku valitsusliidu vastane meeleavaldus. Foto: Tiina Kõrtsini
Tele
4. aprill 2019, 11:42

Vaatajate huvi EKREst rääkiva šokidokumentaali „Kas pead hakkavad veerema?“ vastu jäi pigem leigeks (42)

Eelmisel nädalal linastus TV3 eetris šokidokumentaal “Kas pead hakkavad veerema?”, mis näitas Ungari ja Poola näitel, milline on paremäärmusliku valitsuse mõju inimestele eludele, ja küsis, kas sama juhtub Eestiga, kui valitsusse saab EKRE. Olenemata dokumentaali kuumast ja päevakajalisest temaatikast jäi vaatajahuvi selle vastu pigem leigeks.

Kantar Emori andmetel oli vaatajate arv saateminuti kohta (nii otse kui järelvaatamises) 42 000. Sellise vaatajaarvuga ei pääsenud saade teletopi, kus figureerivad saated, mida jälgib üle 100 000 vaataja.

Dokumentaali autor Ken Saan usub, et vähese vaatajahuvi võis tingida napiks jäänud reklaamimisaeg, kuna dokumentaal jõudis eetrisse paar päeva pärast selle selle filmimise alustamist. “Eks saade elab järelvaatamises edasi,” ütleb ta.

Vähene vaatajate arv Saani otseselt ei morjenda. “Oluline oli akt kui selline, kodanikualgatus. Muidugi oleks võinud rohkem [vaatajaid] olla,” nendib ta. 

Saate hiljem eetrisse panemine ja pikema reklaamiaja andmine ei olnud Saani sõnul variant, kuna dokumentaal oli oluline just siis. “Ajastus sellise žanri puhul on oluline, see on fastdocumentary (kiirdokumentaal – toim.). Dokumentaal võib tõhus olla ka sellisel kujul,” ütleb ta.

Mehe sõnul on ta saanud dokumentaali kohta enamasti positiivset tagasisidet, kuid tõdeb, et selle tegemine oli omamoodi proovilepanek ning logistiliselt oli vaja palju vaeva näha, et kõik materjal purki saaks.