Tanja Mihhailova-SaarFoto: Aldo Luud
Inimesed
3. aprill 2019, 17:19

SEE ON SINU VÕIMALUS! Tanja Mihhailova-Saar otsib lauljaid uude tüdrukutebändi: oluline on karisma, mitte pikkus ja kaal (1)

"Kuna meile meeldis tegeleda tüdrukutebändiga, siis mõtlesime teha üleriigilise kutsungi," räägib lauljanna Tanja Mihhailova-Saar, kes pärast ansambli La La Ladies laialiminekut on otsustanud koos muusiku ja helilooja Timo Vendtiga uue tüdrukutebändi kokku panna. 

Esimese paari tunni jooksul oli huvi välja näidanud juba ligi 40 neidu. "See on väga suur hulk inimesi!" tunnistabTanja.

Kandidaatidelt oodatakse eelkõige lauluoskust ja karismat. "Ma ei poolda lindi pealt laulmist ja tahan alati, et kõik oleks publiku vastu aus." lausub Tanja. Sama oluline kui lauluoskus, on lauljanna sõnul karisma. "Ülejäänud parameetrid ei ole nii olulised kui karisma. Ei pea olema Celine Dion, et laulda," naerab ta. "Muidugi on tore, kui laulutehnika on väga hea, aga see ei ole kõige olulisem. Oluline on, et inimene paneks kuulama ning et talle meeldiks see, mida ta teeb."

Uue tüdrukutebändi liikmelt ootab Tanja ka tantsuoskust. "Vähemalt sellisel tasemel, et rütmitunnetus oleks olemas. Omal ajal Viljandi kultuuriakadeemia tantsu erialaga lõpetanud Tanja teab öelda, et tantsuoskus on arendatav. 

La La Ladies´i laialiminek tegi kurvaks

"See oli ikkagi pikaajaline suhe. Kõige esimene bänd, mille tegemisest võtsin osa," lausub ta. "Ise kutsusime tüdrukud ja elasime kaasa."

Tanja  teab, et laulja töö ole ainult glamuur, lust ja lillepidu - see on ikkagi suur töö. "On paremaid ja mitte nii õnnestunud esinemisi. Igasugune kogemus õpetab ja rikastab."

"Loomulikult olin ma kurb, aga sain aru, et tüdrukutel on soov jätkata soolokarjääridega. Olen ka ise tüdrukutebändist tulnud kunagi." Seega ei näe Tanja takistust selles, kui loodava tüdrukutebändi liikmel on ka sooloartisti ambitsioonid.

Tanja selgitab, et La La Ladies´i klooni ei ole plaanis teha. "Tahame bändi, uut nägu ja nime," räägib ta.

Tanja arvab, et bändide laialiminek on loogiline. "Igaühel on oma mõtted ja arvamused, mida rohkem inimesi, seda segasemaks läheb," teab ta. "See on elu – igaühel on õigus oma maailmale. Kui õnnestub teha pikemalt, siis see on väga tore. Kui ei õnnestu, pole ka midagi teha."

Kandidaat peab olema valmis kohe tööle asuma.  "Kui selguvad välja need, kes pääsevad bändi, toimuvad juba salvestused, programmi õppimine jne," räägib Tanja. "Tahaks muidugi parimat tulemust," ütleb Tanja, kuid usub, et Eestis on piisavalt palju andekaid tüdrukuid.

Välimuse järgi bändi kokku ei panda. "Ei ole oluline pikkus ja kaal. Oluline on karisma. Et oleks särav inimene, kes tahab teha ja areneda lauljana. Mul ei ole vaja pruune või rohelisi silmi. Mul on vaja säravaid silmi," naerab Tanja. "See on ülihea kogemus ja platvorm kontaktide saamiseks. Kui viie aasta pärast nad tahavad soolokarjääri teha, siis on mul hea meel, et olen saanud olla mõnes mõttes õpetaja."

Kui soovid olla osa uuest tüdrukutebändist, täida ANKEET SIIN.