Fridays for Future Eesti eestvedaja Kristin Siil ja keskkonnaminister Siim Kiisler vestlesid kõigest, mis noorele aktivistile muret valmistas.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
4. aprill 2019, 14:00

Õhtuleht viis kokku noorte kliimastreigi korraldaja Kristin Siili ja keskkonnaminister Siim Valmar Kiisleri

Minister Kiisler noorele kliimaaktivistile: tuumajaama rajamine on Eestile suur küsimus (20)

Keskkonnaminister Siim Valmar Kiisler ei hakanud intervjuus noorte kliimastreigi korraldajale pudrumägesid ja piimajõgesid kokku lubama, vaid ütles, et plaanid meie koduplaneedi päästmiseks pannakse paika siis, kui nende täitmiseks tehnoloogiad tekivad. Üks taoline loodust säästev uuendus võiks olla pisike tuumajaam, mis kataks kõik Eesti vajadused.

Keskkonnaminister Siim Valmar Kiisler ei hakanud intervjuus noorte kliimastreigi korraldajale pudrumägesid ja piimajõgesid kokku lubama, vaid ütles, et plaanid meie koduplaneedi päästmiseks pannakse paika siis, kui nende täitmiseks tehnoloogiad tekivad. Üks taoline loodust säästev uuendus võiks olla pisike tuumajaam, mis kõik Eesti vajadused kataks.

Mu esimene küsimus olekski, et sel reedel toimub Tallinnas järjekorras viies kliimastreik. Mis te sellest arvate ja kas te kiidate selle noorte tegevuse heaks?

Teemale tähelepanu juhtimise kiidan heaks, aga ma ei ole kindel, kas koolist puudumine selleks kõige parem vorm on. Lõppudelõpuks, kes siis kannatab? Kannatavad teie enda teadmised selle tulemusel. Kui õpetajad viivad tunde läbi ja teie lihtsalt puudute, siis lõpuks jääb teil midagi omandamata. Ma arvan, et parem oleks sedasama asja teha tundide välisel ajal ja see leiaks kindlasti sama palju tähelepanu. Võib-olla nädalavahetusel oleks tähelepanu isegi suurem, sest inimesed märkaksid seda rohkem, kui teie tundide ajal, kui muud inimesed ka tööl on.

Aga kui ma ÜRO keskkonnaassamblee presidendina juhatasin suurt assambleed Nairobis, näidati sealgi meile videolõike ja Greta Thunbergi (Fridays for Future kliimastreikide algataja Rootsist – V.V.) pöördumist, nii et see liikumine on saanud väga palju tähelepanu.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99