Foto: Duncan Raban / Scanpix
Inimesed
4. aprill 2019, 10:56

Printsess Diana uskus, et üks tema poegadest saaks kuninga rolliga palju paremini hakkama

Tema kuninglik kõrgus prints William on Briti troonipärimisjärjekorras teine ja tema vend Harry kuues. Paljud arvavad, et pika järjekorra tõttu ei saa Harryst kunagi Inglismaa kuningat, kuid tema ema pidas oma nooremat poega ameti jaoks palju sobivamaks.

Raamatu "Harry: Conversations with the Prince" autor Angela Levin kirjutas, et kuigi Williami saatus on saada kuningaks, leiab Harrys iseloomujooni, mis näitavad, et tema saaks rolliga lihtsamini hakkama. Näiteks on Harry suuteline asjadega paremini toime tulla, ta saab inimestega hästi läbi ja on üleüldse mõnusama olekuga. Printsess Diana ei arvanud, et Williamist ei saaks head kuningat, kuid ta kartis, milliseks koorem see tema jaoks oleks. "William ei taha, et igat tema liigutust jälgitaks," oli Diana öelnud.

William olevat juba lapsepõlves oma tulevases rollis kahelnud ja öelnud emale, et ei soovi kuningaks saada. Vestlus oli leidnud aset Kensingtoni palees ühe lõunasöögi ajal ja Harry oli teatanud, et kui tema vend tööd ei soovi, siis võtab ta selle ise. Nüüdseks on Harry hoiak muutunud ja tema sõnul ei soovi keegi kuningaks saada. "Üritame Briti monarhiat kaasaegsemaks muuta. Teeme seda rahva heaolu nimel," sõnas Sussexi hertsogi 2017. aastal väljaandele Newsweek antud intervjuus. "Kas on mõni kuningliku perekonna liige, kes sooviks olla kuningas või kuninganna? Ma ei usu, kuid me kõik täidame õigel ajal oma kohustusi."

Prints Williami järel on Briti troonipärimisjärjekorras kolmas tema vanim poeg prints George. William on öelnud, et kuigi tema sai oma tulevikust teada juba väga noores  eas, siis oma pojaga lükkab ta selle vestluse edasi. Nii William kui ka tema abikaasa Catherine soovivad lihtsalt, et nende pojal oleks võimalikult normaalne lapsepõlv.