Koolipoiss NoelFoto: Stanislav Moškov / TV3
Tele
3. aprill 2019, 11:31

Pagarisaate finalistid valmistuvad lõpulahinguks: igaühel on varuks tõeline vau-efekt!

Täna õhtul jõuab televaatajateni „Eesti parim pagar” neljanda hooaja finaalsaade. Lõpulahingus hakkavad parima pagari tiitli eest küpsetama modell ja koduperenaine Sandra, õpetaja Kristiina ja koolipoiss Noel. Finaalis üllatusülesannet pole – on vaid finalistide hoolega harjutatud kõige paremad retseptid.

Lõputort aga peab mõistagi olema uhke. Kooki lahti lõigates peab välja tulema üllatus. Sandra üllatus on kosmilist laadi – tema tordi sees on terve galaktika koos planeetide ja linnuteega. Looduslaps Kristiina küpsetab sammaldunud kännu ning nooruke Noel on inspiratsiooni leidnud marmorist. Tõeline üllatuslik vau-efekt leiab aset siis, kui tordid lahti lõigatakse.

„Saates on läinud nii hästi kui ka halvasti. Mõnikord tulid asjad välja väga ilusad, kuid vahel oli tulemuseks käkerdis,” on finalist Noeli sõnul tema teekond saates olnud nagu ameerika mäed. „Enne finaali on tunne, et tahaks võistluse kinni panna ja kõike 1000 korda paremini teha,” on ta finaali eel lootusrikas.

Koolipoiss Noel Foto: Stanislav Moshkov / TV3

Kõige keerulisemaks peab ta saadet, kus pidi ehitama kaardimaja. „Mul ei tulnud karamell välja ja pidin kaardid kokku liimima glasuuriga. Lõpuks kukkus maja kokku ja rikkus kaardid ära,” meenutab ta raskeimat ülesannet, kus kaardimaja jäigi uuesti kokku panemata.

Finalist Kristiina on üllatunud, et saatest saatesse nii edukalt edasi liikus ja koguni finaali välja jõudnud on. „Selle edu taga on kindlasti suur kirg toidu valmistamise vastu. Armastan head toitu, uute maitsete loomist, toorainete looduslähedust ja põnevate küpsetamistehnoloogiatega katsetamist,” räägib Kristiina, kellel tuli saates ette nii õnnestumisi kui ka ebaõnnestumisi. 

Õpetaja Kristiina Foto: Stanislav Moškov / TV3

„Finaalsaate eel on ikka väike ootusärevus sees. Tegelikult olen võitnud selle saate käigus rohkemgi, kui üks tiitel anda võiks. See teekond finaalini on olnud täis ääretult põnevaid seiklusi kokandusmaastikul,” sõnab Kristiina. Ta lisab, et on saanud saatest uusi teadmisi ja kohtunud põnevate inimestega.

„Ikka ärevus on sees. Ma ei tea ju, kuidas läheb,“ sõnab finalist Sandra. „Ilmselgelt ma tahaks võita. Arvan, et kõik meist tahaksid. Mina läksingi saatesse selle mõttega, et võidan. Ma ei rääkinud seda küll suurelt välja ja kõigile ei öelnud, aga sisendasin endale, et kui võtan osa, siis võidan ka,“ on Sandral suured sihid.

Modell ja koduperenaine Sandra Foto: Stanislav Moškov / TV3

Kõige paremad kommentaarid on Sandra kohtunikelt saanud selle kohta, et tema taiesed on alati väga ilusad. „Samuti märkasid nad, et ma teen kõik asjad saates alati ise. Halvad kommentaarid olen saanud selle kohta, et tihti ei meeldinud kohtunikele need maitsed, mis ma olen kokku pannud. Pakkusin saates klassikalisi maitseid, mis olid küll natuke uues kuues. Kohati lausa  imestasin, kui kohtunikud ütlesid, et midagi ei sobi, aga ma arvan, et maailm liigubki kogu aeg sinnapoole, et uusi asju teha.“