2016. aastal ilmunud raamatu "Mart Helme. Õnnesärgis sündinud" esikaasFoto: Kirjastus Kunst
Eesti uudised
2. aprill 2019, 11:47

Helmetega lähedalt seotud kirjastus läks põhja (67)

Üle 60 aasta raamatuid välja andnud kirjastus Kunst on likvideerimisel. Avalikkuses on kirjastus figureerinud tänu lähedastele sidemetele Helmede perekonnaga.

Mart Helme kuulus ettevõtte juhatusse aastatel 2009–2010, seejärel isa rolli üle võtnud Martin Helme 2016 veebruarini. Kuni viimaste hetkedeni oli firma suurimaks osanikuks Mart Helme eksabikaasa ja Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme, kes juhatas ka koosolekut, kus otsustati kirjastus likvideerimisele saata.

„Lõpetamine ei tähenda sugugi, et midagi pidi halvasti minema,“ sõnas Õhtulehele firma likvideerimisega tegelev Kaupo Meier. „Ettevõtte iga sai lihtsalt läbi. Praegu tegeleme varude müügiga ja kui see õnnestub, siis tasume kõik võlad ja lõpetame likvideerimismenetluse. Kui ei õnnestu neid realiseerida hinna eest, mis katab kõik kohustused, järgneb muidugi maksejõuetus.“

Inforegistri andmetel lõpetas kirjastus Kunst märtsikuu 688,98 euro suuruse maksuvõlaga. Lisaks on registris kirjas, et firma võlausaldajatele tekitatud kahju on märtsi alguse seisuga 13 539.61 EUR.

Meieri sõnul on kirjastusel üpris palju vara, samas kui võlgnevused pole suured. Samas nendib ta murekohta: „Väga palju on raamatuid, mille realiseerimine pole lihtne.“