Pat Cleveland 2. märtsil Tommy Hilfigeri valmisrõivakollektsiooni Tommy Now moešõul. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
2. aprill 2019, 12:00

Legendaarsel modellil diagnoositi vähk, mille raviks tal pole raha (4)

Pat Clevelandi jaoks oli esinemine Pariisi moenädalal Tommy Hilfigeri šõul triumf - 68aastasel modellil on seljataga poole sajandi pikkune karjäär. Kuid pärast võidukat esinemist tabas üht esimest afroameerika päritolu tippmodelli ränk saatusehoop. Sealsamas Pariisis diagnoositi tal soolevähk.

Ligi 70aastane Cleveland tegi Pariisi moepüünel vapustava etteaste, tantsiskledes nõtkel sammul üle lava. New York Posti teatel oli Pat pärast Hilfigeri šõud Prantsusmaa pealinna jäänud, kuid äkki halvenes tema enesetunne niivõrd, et ta vajas haiglaravi. Arstid diagnoosisid modellil soolevähi ja talle tehti 23. märtsil erakorraline lõikus. 

New York Posti andmeil viibib Cleveland endiselt Pariisi Ameerika haigla intensiivraviosakonnas. Talle on toeks tütar Anna. Kuid vaatamata säravale karjäärile pole Patil vähiraviks raha. Ameerika ravikindlustus Prantsusmaal ei kehti.  Abikaasa Paul Van Ravenstein on ühisrahastusplatvormil GoFundMe püsti pannud lehe, kus ta palub Pati hüvanguks annetusi. 150 000 dollarist on esialgu koos ligi 50 000. 

 
 
 
View this post on Instagram

Thank you for all of your support, please follow the link above...

A post shared by Pat Cleveland (@patcleveland) on

Pauli sõnul jääb Pat seniks Pariisi, kuni arstid annavad talle loa USAsse naasta. Seal ootab aga supermodelli keemiaravi. Patiga 35 aastat abielus olnud fotograaf toonitab, et tema naine on vegan ning ei suitseta ega pruugi alkoholi. „Tal on paar kuud kõhuvaevused olnud, asi läks veidi paremaks, aga mitte täiesti, aga kui ta Pariisi jõudis, oli tal väga ebamugav olla, kõht oli paistes ja arst käskis tal kohe takso võtta ja Ameerika haiglasse sõita ...“

Pauli sõnul leidsid arstid, et Pati soolt ummistab vähkkasvaja. „See oli täiesti ootamatu, aga Patil on kõik hästi, ta on tugev. Kuu aja pärast peab ta keemiaravi alustama ja me loodame, et selleks ajaks on ta juba kodus Ühendriikides.“