Helena Maria Reisner koos filmi "Seltsimees laps" tegiijatega Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
2. aprill 2019, 08:32

Helena Maria Reisner: Eesti poliitika meenutab pudisevat leiba (40)

Aasta parima filmi tiitliga pärjatud mängufilmi "Seltsimees laps" peaosatäitja Helena Maria Reisner rääkis 1. aprillil toimunud Eesti filmi- ja teleauhindade galal auhinda vastu võttes, kuidas tema näeb hetkel Eesti poliitikat. 

"EFTA gala jooksul panin ma tähele, et paljud räägivad poliitikast. Mõtlesin ka sõna võtta. Kui kuulen vahepeal raadiost ja telekast, mida poliitikud räägivad, siis mulle meenutab see pudisevat leiba," lausus Reisner. "Ma loodan, et see, mis juhtus Leeloga seal filmis, ei juhtu mitte iial ühegi teise lapsega või täiskasvanuga."

"Me jutustame kõik lugusid. Kõige olulisem on see, et me teeme seda südamest, ausalt ja jääme iseendaks. "Seltsimees laps" on meie kõigi poolt armastatud Leelo lugu, mis puudutab tegelikult igat Eesti peret," rääkis aasta mängufilmi auhinda vastu võttes filmi "Seltsimees laps" produtsent Riina Sildos. "Nüüd, kui me oleme selle filmiga teinud maailmale peaagu ringi peale, siis oleme näinud nii palju pisaraid ja naeru nende kõikide inimeste nägudes. See teeb tegelikult rõõmsaks, sest me oleme hakkama saanud millegi suurega. Meil on nii palju annet Eestis ja see on tore, kui me saame seda välja viia."

"Kas pole mitte aeg muuta paradigmat: tee tööd, näe vaeva ja siis tuleb armastus," tsiteeris Sildos Tammsaaret. "Ütleks, tee tööd armastusega, siis pole vaeva."

Täispikk kõne on järelvaadatav siin: