Reimo Sagor Video: Tatjana Iljina
Inimesed
2. aprill 2019, 07:05

EFTA | ÕL VIDEO | Aasta meesnäitleja Reimo Sagor: meil kõigil lasub kollektiivne vastutus seista ühiskonna õigluse ja oma inimeste eest (11)

1. aprillil jagati Alexela kontserdimajas Eesti tele- ja filmiauhindu. Parima meesnäitleja tiitli pälvis Reimo Sagor mängufilmi "Võta või jäta" peaosa täitmise eest. 

"Kui oma Eesti inimesed tunnustavad, siis loodan, et film rääkis tähtsast teemast ja läks inimestele korda," rääkis Sagor Õhtulehele.

Näitleja jaoks ei ole läbimurre olnud omaette eesmärk. "Alati on ju ikkagi põnev, kui saab teha filmi huvitavast materjalist, huvitavate inimestega ja katsuda neid keerulisi karaktereid ja nende sellist katkist hinge. Otsida ja leida seoseid iseenda ja selle karakteri vahel." „Mul oli hea õpetaja ja hea kool,“ lausus sagor selle kohta, kuidas selliste keeruliste rollide kõrval terveks jääda. „See käib näitlejatöö juurde, et pead tundma neid piire, painutama neid ja olema teadlik neid õigel hetkel kasutama. Katsun alati olla see, kes ma olen ja mitte nõuda endalt võimatut."

Sagori värskeim roll Martti Helde mängufilmis "Skandinaaviaa vaikus" viis mehe külastama psühhoteraapiat. "Võibolla oleks vaja, et iga inimene kogeks midagi sellist ekstreemsemat, mitte sunniviisiliselt, aga mida ta saaks kogeda vabatahtlikult. See avardab kindlasti maailma ja mõtlemist. Keerulisi karaktereid on alati huvitav lahti harutada." 

Auhinda vastu võttes puudutas Sagor ka Eestis poliitmaastikul toimuvat. „Ma olen üsna veendunud seisukohal, nõustudes Juhan Ulfsakiga - me peame olema väga ettevaatlikud ja vajadusel tegema seakisa. Mitte mingist otsast ei ole õigustatud see, kui minnakse nõrgemate või vähemõiguslaste kallale. Meil kõigil lasub kollektiivne vastutus seista ühiskonna õigluse ja oma inimeste eest.“