Karl-Erik Taukar Video: Tatjana Iljina
Inimesed
2. aprill 2019, 06:47

EFTA | ÕL VIDEO | Aasta meessaatejuht Karl-Erik Taukar: Eurovisioni juhtimine oleks võimas väljakutse (5)

1. aprillil Alexela kontserdimajas toimunud Eesti filmi- ja teleauhindade galal aasta meessaatejuhi tiitli pälvinud Karl-Erik Taukar sõnas Õhtulehe antud videointervjuus, et on suur au olla nomineeritud selliste legendaarsete meeste nagu Aarma, Reikop ja Võrno kõrval.

„Ma olen raskes olukorras. Ühest küljest väga rõõmus, et selline tunnustus osaks sai. Seda rõõmu ei suuda minult mõnda aega veel miski ära võtta,“ lausus värske laureaat. „Aga nagu ma juba enne EFTA galat jõudsin mõelda, siis kõik need nominendid väärisid seda sama palju, kui mitte rohkem.

“Kui me räägime Jüri Aarmast või Marko Reikopist, siis on need inimesed, kelle saate juhtimist kõrvalt vaadates olen ma üritanud sealt midagi õppida. Iseasi, kas see on mul alati nii hästi välja tulnud nii hästi kui neil. Ühest küljest on see auhind suur tunnustus. Teisest küljest olen ma raskes olukorras nende meeste kõrval.“Auhinda vastu võttes, ütles „Eesti otsib superstaari“ ja tänavuse „Eesti laulu“ saatejuht oma tänusõnad teleproduktsioonifirma Ruut tiimile, Kaupo Karelsonile, Triin Luhatsile ja Kirsti Timmerile. Just sellest ettevõttest sai 2015. aastal alguse Taukari teine, saatejuhi, karjäär.

Taukar meenutas seika, kui Ruudu produtsent Triin Luhats temaga neli aastat tagasi ühendust võttis ja saatejuhtimise idee välja käis: „Ühel õhtul helises mu telefon ja helistajaks oli Triin Luhats, kes ütles, et „mis oleks, kui sa juhiksid ühte saadet? Me tahaksime sind kutsuda uuesti „Eesti otsib superstaari“.“ Selle peale vastas Taukar esimese hooga, et reglemendi järgi ei saa ta tulla - on juba saates käinud, jäänud neljandaks. Kui oled esikümne seas juba olnud, siis enam ei saa saatesse ju tulla. Triin olla selle peale vastanud, et nad tahavad Taukarit saatejuhiks.

„Nii see läks! Läksin Ruudu stuudiosse, kus neil oli jupp teksti prompteri peal kirjas, lugesin selle ette, mille peale öeldi, et „läheb küll“.“

Tänavu "Eesti laulu" finaalis õhtujuhina silma paistnud Taukar sai positiivset tagasisidet mitmetelt teletegijatelt. Sealhulgas ka Eurovisioni eksperdilt Olavi Pihlamäelt, kes tuli välja mõttega, et kui Eurovision peaks Eestis toimuma, siis Taukar oleks esimene, kellele võiks selle telesõu juhtimise ohjad kätte anda. Küsimuse peale, kas Taukar ka ise oleks nõus pakkumist kaaluma, leidis et spekuleerida ei saa.

„Seni kui see reaalsuseks ei saa on muidugi lihtne spekuleerida. See oleks ju suur väljakutse ja võimas proovikivi. Aga kõigepealt tuleb Eurovision Eestisse saada. See oleks suurem tükk kui see, et mina seda juhiksin.“