TASUTA KONTSERDI PÄEV: Marie Vaigla esinemas eelmisel aastal Jazzkaare tasuta kontsertide päeval.Foto: Raul Ollo
Inimesed
1. aprill 2019, 22:49

Jazzkaare tasuta kontsertide päev pakub rohkelt muusikaelamusi

Sel aastal 30 aasta juubelit tähistav Jazzkaar korraldab Tallinnas taas ka tasuta kontsertide päeva. Sel aastal langeb see kokku ülestõusmispühadega ja nii saab lisaks muusikaelamustele ja muudele sündmustele võtta osa ka munade värvimise ja koksimise võistlusest.

21. aprillil toimuv juubelifestivali tasuta kontsertide päev jõuab lisaks Telliskivi Loomelinnaku ümbrusele ka Vabaduse väljaku lähedusse. Päeva keskmes on loomulikult muusika - valikus on 27 lühikontserti. Sel aastal tähistab 100. sünnipäeva Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ja kooli eestvedamisel on Vabaduse väljaku ümbruses neljal laval 13 kontserti. Tulevikustaarid rõõmustavad publikut Wabaduse kohvikus, Philly Joe's jazziklubis, My City hotelli hoovis ja Otsa kooli saalis.

Tasuta päeva kontsertprogramm algab hiljuti debüütalbumi välja andnud Anna Kaneelina esinemisega. Erakorralise Muusika Osakond Mingo Rajandi eestvedamisel kutsub osa saama ühest tõelisest põnevast muusikalisest operatsioonist, kus patsiendiks on kontrabass. Electro-pop’i esitab ansambel Kali Briis, blues ja soul tunnetuse eest hoolitsevad Rita Ray ja Anett oma ansamblitega.

Teiste seas astuvad üles konkursi Noortebänd võitja Duo Ruut, jõud on ühendanud jazzhop ansambel PIHLAP•UUD ja andekas räppar ning luuletaja Eik. Rahvusvaheline koostööprojekt Kids Can toob teist aastat järjest festivalil 12­–17-aastased noored muusikud Eestist, Portugalist ja Taanist. Pelgulinna rahvamajas musitseerib sel aastal kaks perebändi – Ruslan Trochynskyi ja Siim Aimla oma lastega. 

Lisaks muusikaelamustele on kavas muudki põnevat ja kokku toimub üle 40 sündmuse. Päev algab hommikul kell 8 linnulauluekskursiooniga. Kavas on ka hommikujooga, kunstiprojektid, svingtantsu õpituba, plaaditurg ja harivad vestlused sarjast "Jazzijutud”. Kuna sel aastal langeb tasuta kontsertide päev kokku lihavõtetega, kutsutakse kõiki kaasa tooma värvitud mune, et teha koos üks lõbus munade koksimise võistlus.

Päev lõpeb festivali algusaastaid meenutades, mil Jazzkaar kandis nime Tallinna Jazzi ja Bluusi Päevad. Viimasel kontserdil esineb Vabal Laval Teele Viira & Raul Ukareda Band, kellega teeb külalisena kaasa Jan Uuspõld. Tasuta kontsertide päeva melu jätkub Philly Joe’s jazziklubis.