EFTAde katkestus telesFoto: Lugeja foto
Tele
1. aprill 2019, 21:02

Mis juhtus? EFTA gala teleülekande pilt katkes auhinnajagamise ajal (3)

Pole vist mingi üllatus, et tehnika on teinekord ettearvamatu ja eriti võib ootamatusi juhtuda televisiooni otse-eetris. Nii tabas tehniline rike ka Eesti filmi- ja teleauhindade jagamise ülekannet, kui ühel hetkel telepilt mustaks läks ja ülekanne katkes.

Esialgu tundus, et must pilt on tehtud meelega. Vahetult enne seda tegi koomik Mattias Naan laval nalja. „Tegin väikese haltuura, käisin valgust panemas. Tahtsin ühe nurga veidi pimedamaks teha, karjusin blackout ja kõik mustanahalised jooksid ustest välja. Pingelised ajad, ma jookseks ka vist. Meil on siin sõbralik õhtu, kui keegi karjub blackout, siis, Jim, sa ei pea kuhugi minema, võid jääda ilusti ruumi,“ tegi Naan Jim Ashilevi kulul pisut nalja.

Nägemata jäid mõned nominendid. Siiski sai vähese aja pärast selgeks, et must pilt eetris ei olnud ettekavatsetud. Eetrisse tulid hoopis ETV saadete reklaamid, siis oli taas pisut musta pilti, ning lõpuks sai näha Märt Avandi ja Ott Sepa tõlgendust „Viimsest reliikviast“, mis tehtud Eesti filmi 100. sünnipäevaks aastal 2012. Siis tuli ekraanile ka kiri „Jätkame ülekandega esimesel võimalusel“.

„Tegemist oli otseülekandega seotud tehnilise veaga. Vabandame televaatajate ees,“ ütles ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe.