Foto: Kuvatõmmis
Inimesed
1. aprill 2019, 11:59

LIPS LÄBI! Seni maailma popima juutuuberi tiitlit kaitsnud PewDiePie pidi Indiale alla vanduma (16)

Felix Arvid Ulf Kjellberg, paremini teatud tema YouTube'i kasutajanime PewDiePie poolest, pidas peaaegu 7 kuud Indiaga lahingut. Nüüd sai 29aastase rootslase jaks otsa – mees pidi loovutama seni talle kuulunud maailma enimtellituima kanali tiitli.

Esikoha napsas endale India multimeediakanal T-Series, kel on kirjutamise hetkel enam kui 92 miljonit tellijat. Tolle piiri on ületanud praeguseks ka PewDiePie, ent kahe kanali vahe on umbes 20 000 tellijat indialaste kasuks.

Rivaliteedi ametlikuks punktiks sai Kjellbergi hiljutine muusikavideo „Congratulations“, milles ta saadab T-Series'e suunas õnnitlusi.


Siiski on video tehtud eelkõige sarkastilises võtmes, kuna teksti sisse on põimitud ohtralt viiteid indialaste kanali mustale minevikule, s.h. seosed maffiaga ning sellele, kuidas kompanii eksistents põhineb illegaalse muusika müümisele.

Möödunud seitsme kuu jooksul sai PewDiePie ja T-Series'e vahelisest heitlusest sümboolne vastasseis individuaalsete sisuloojate ja suurkorporatsioonide vahel. Hiljuti Euroopa Liidu poolt heaks kiidetud autoriõiguste direktiiv kallutab kaalukaussi veelgi rohkem viimati nimetatute suunas.

Kahjuks ei suutnud rootslast päästa ka erinevate aktsioonid ümber kogu maailma. Tallinnas korraldati teadvuse suurendamiseks isegi rongkäik.