Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
1. aprill 2019, 09:23

MAAPEALNE PÕRGU: kättemaksuhimulised jälitajad hävitavad endiste kallimate ja isegi laste elud (9)

Eestis kulutab igal aastal mitukümmend inimest kogu oma energia sellele, et kunagiste lähedaste elu kättemaksuks põrguks teha, ning mõne sõgedus ulatub lausa nii kaugele, et ta paneb üksi toime suurema osa kõigist Eestis aasta jooksul registreeritud lähenemiskeelu rikkumistest.

Kohtumääruse andmeil ei jätnud üks mees oma endist elukaaslast ja nende ühist last kümme aastat pärast lahku minekut rahule, saates lapse emale korduvalt sõnumeid, näitamaks, kui kursis ta naise eluga on ja meeldetuletuseks naisele, et teda kogu aeg jälgitakse. Samuti oli mees üritanud last koolist minema viia, võtnud ära lapse mobiiltelefoni, saatnud lastekaitsesse korduvalt lapse ema kohta ränki süüdistusi ja ähvardanud poja röövida ja lennukiga minema sõita, millest oli saanud lapse üks suurimaid hirme.

Kohtumäärustest leiab ka teise mehe, kes võttis silmarõõmu tagasi võitmiseks appi kõik võtted – meelitamised vaheldumisi raevupursetega, füüsiline vägivald, ähvardus naisele hapet näkku visata ja naisel telefoni käest kiskumine, et kontrollida, kellega ta suhtleb. Pärast seda, kui naine uue mehega lähemalt suhtlema hakkas, varitses jälitaja ühel juunikuu hommikul naist trepikojas, surus ta autosse ja sõitis terve päeva ringi, ähvardades naist noaga ja teda korduvalt vägistades.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.