Jüri MakarovFoto: Kuvatõmmis/err.ee
Inimesed
31. märts 2019, 11:36

VIDEO | Jüri Makarov: Modern Talkingu laulja ei astunud lennukist maha, sest üheksameetrise limusiini asemel ootas teda seitsmemeetrine (28)

„Üks noor bänd ei läinud Riia Rock Summeril lavale. Nad ütlesid: „Me ei lähe lavale, kui igaühel ei ole siin praegu kaks grammi kokat. Nemad tahtsid ninasse natukene valget pulbrit tõmmata, et neil oleks jube high lavale minna. Selge see, et sa ei hakka selliseid lollusi ju tegema. Mina ütlesin, et meil on MTV väljas, ma kohe ütlen, et te ei saa praegu lavale minna. „Ei-ei, me juba läheme!” vastasid nad,” meenutab Jüri Makarov saates „Hommik Anuga”.

Meeleolukaid seiku on Makarovil meeles teisigi. „Mäletan, et kord tuli meile esinema üks Itaalia artist ja tema lavataguste soovide nimekirjas oli nii palju alkoholi sees, et helistasin mänedžerile, keda väga hästi tundsin ja küsisin: „Phil, kas teie management on Eestis alkoholilitsentsi võtnud?”. Ta uuris, et miks seda küsin. Vastasin, et teil on tagaruumi nii palju alkoholi tellitud, kas kavatsete poe avada?”

Väga ebameeldiv olukord meenub mehel Modern Talkingu laulja Dieter Bohleniga, kes jõudis lavale kolm ja pool tundi hiljem. „Ta ei astunud lennukist maha, sest tal oli ees seitsmemeetrine limusiin, aga tema soovinimekirjas oli üheksameetrine. Ta ütles, et ei tule lennukist välja. Ütlesin, et Eestimaal ei ole nii pikka limusiini. „Siis muretsege kuskilt!” vastas ta.”

Makarovi sõnul ei olnud tal 1980ndatel artistide vastu mingisugust aukartust. „Helistasid täiesti rahulikult Rolling Stones’ile ja üritasid oma vigases inglise keeles öelda, et olen Eestist. „Kus see on?” küsisid nad. „Soome ja Peterburi vahel,” vastasin. „No siis te olete USSR?” küsisid nad vastu. „Okei, me oleme USSR,” vastasin. See müüs, et nad said siia esinema tulla. Pärast seda, kui Eesti sai iseseisvaks, huvi rauges tunduvalt. Piinlik,” tõdeb Jüri.