Eeva Esse ja Keili SükijainenFoto: Kuvatõmmis/ERR
Tele
30. märts 2019, 17:28

VIDEO | Eeva Esse telekarjääri algusest: sain ju aru, et mind ei võeta tõsiselt (4)

"Ma ju sain toona aru, et see on mingisugune hoiak minu suhtes, et ma ei ole tõsiseltvõetav," räägib Eeva Esse oma ajakirjanduskarjääri algusaegadest saates "Hommik Anuga".

Esse läks 22aastasena pärast ülikooli lõpetamist tööle "Aktuaalse kaamera" majandustoimetusse ja tundis, et teda ei võeta tõsiselt. "Siis hakkasin tihedamini prille kandma. Ma ei tahtnud, et minu vanust artiklite juures ära märgitakse. Nüüd see ei ole minu jaoks probleem - ütlengi, et olen 28, sest see on ajakirjandusmaastikul juba natukene tolereeritav vanus."

"Ka mina olen selle faasi läbinud, et kandsin suuri musti prille, et mind tõsiselt võetaks. Mul on peaaegu terve elu olnud pikad blondid juuksed, aga olen mõelnud, et miks ma peaksin seda muutma lihtsalt sellepärast, et keegi võtaks mind seetõttu tõsisemalt," räägib Keili Sükijainen, kes läks samuti pärast ülikooli otse uudistesaatesse tööle.

"Mäletan ühte seika, kui olime Ingridiga (Teesalu - T.J.) kahekesi saatejuhid. Olime teemaga ise kursis, teadsime, millest peame rääkima ja see väga huvitas meid. Intervjueeritav, muidu väga meeldiv meespoliitik, ütles vahetult enne otse-eetrit: "Noh, tupsud, teiega on ju nii lihtne - küsimused on ette kirjutatud, mina räägin, mis ma räägin ja teie lihtsalt noogutate kaasa"," meenutab Keili, et sai sellise käitumise peale väga kurjaks. "Muidugi midagi ei juhtunud ja jäime viisakaks. Ma pigem isegi naeran selle üle."