Pärnu peakokkade õhtusöögil saab seamakroone ja tammetõruleiba (1)
Õhtusöögi maitsed kokku sobitanud restorani Umberto peakoka Evari Tšetšini sõnul on õhtusöök pühendatud Pärnumaa maitsete aastale ja kannab nimetust „Ninast sabani ja metsast mereni“. Serveeritakse mitmeid põneva nimega roogi, nagu näiteks seamakroon, samblaalune ja õunasült. „Leiva tegemisel oleme kasutanud Kihlepast korjatud tammetõrusid, millest on valminud pika kergitusega protsessi tulemusel väga erilise pähklise maitsega leib. Kohalikust kikkaputkest on tehtud õhuline korallkrõps ja sinna juurde serveerime muu hulgas ka võilillemoosi,“ selgitas Tšetšin.
Õhtusöögil jõuavad lauale piirkonna parimad palad. Külalistele serveeritakse tuntud metsikuid taimi üllatavas võtmes ja räägitakse juurde, kuidas road valmisid. Lisaks headele maitsetele pakuvad 5. aprillil omalt poolt parimaid palu ka Raivo Tafenau ja Kaire Vilgats.
Kommentaarid