PEADIRIGENT: Õhtusöögi maitsed on kokku sobitanud restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin. Foto: Viktor Tund
Inimesed
31. märts 2019, 08:00

Pärnu peakokkade õhtusöögil saab seamakroone ja tammetõruleiba (1)

Seekordse Pärnu restoranide nädala juhatab sisse peakokkade pidulik õhtusöök, kus pakutakse ka tammetõrudest valmistatud leiba, kikkaputkest tehtud suupisteid ja võililledest keedetud moosi. Kohalikest maitsetest inspireeritud õhtusöögi valmistavad Pärnu 15 restorani peakokad.

Õhtusöögi maitsed kokku sobitanud restorani Umberto peakoka Evari Tšetšini sõnul on õhtusöök pühendatud Pärnumaa maitsete aastale ja kannab nimetust „Ninast sabani ja metsast mereni“. Serveeritakse mitmeid põneva nimega roogi, nagu näiteks seamakroon, samblaalune ja õunasült. „Leiva tegemisel oleme kasutanud Kihlepast korjatud tammetõrusid, millest on valminud pika kergitusega protsessi tulemusel väga erilise pähklise maitsega leib. Kohalikust kikkaputkest on tehtud õhuline korallkrõps ja sinna juurde serveerime muu hulgas ka võilillemoosi,“ selgitas Tšetšin.

Õhtusöögil jõuavad lauale piirkonna parimad palad. Külalistele serveeritakse tuntud metsikuid taimi üllatavas võtmes ja räägitakse juurde, kuidas road valmisid. Lisaks headele maitsetele pakuvad 5. aprillil omalt poolt parimaid palu ka Raivo Tafenau ja Kaire Vilgats.