Beyoncé ja Jay-ZFoto: VIDA PRESS
Inimesed
30. märts 2019, 12:00

Beyoncé pühendas auhinna aidsi surnud onule

Beyoncé Knowlesi ja tema meest Jay-Z'd tunnustati USA mõjuka geiühenduse Glaad auhinnagalal sallivuse edendamise eest. Lauljanna pühendas auhinna aidsi surnud onule. 

Knowles nimetas oma onu Johnnyks võrratuimaks geimeheks, keda ta eales kohanud on, ning rääkis, et onu oli tema ja ta õe Solange'i kasvatamisel tähtsat rolli mänginud. „Näha tema võitlust HIV-ga oli mu elu valusamaid üleelamisi. Loodan, et tema võitlus avas noortele teid vabamaks eluks,“ vahendab BBC News lauljanna pisarateküllast kõnet.  

Jay-Z omakorda avaldas tänu oma emale Gloria Carterile, kes oli mullusel Glaadi galal eriauhinna saanud seoses osalemisega poja laulus „Smile“, milles Jay tema lesbilisust kajastas ja mille lõpus Gloria liigutava monoloogi pidas. „Emal oli neli last, aga ta on lesbi. Ta pidi nii kaua teesklema, et on juba täielik lavakorüfee,“ räppis Jay palas, mille ta enda sõnul oli kirjutanud päev pärast seda, kui ema talle oma lesbilisust tunnistas. „Pidi end kappi peitma ja ravimeid võtma. Ühiskonna häbistamine ja valu kasvasid tal üle pea.“ 

Varasemas intervjuus on Jay rääkinud, kuidas ta nuttis õnnest, et ema saab end viimaks vabalt tunda.