Ozzy, Sharon ja Jack OsbourneFoto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports/Scanpix
Inimesed
30. märts 2019, 11:00

Ozzy ei uskunud oma poja polüskleroosidiagnoosi

Ozzy Osbourne'i poeg Jack paljastas Yahoo Lifestyle'i intervjuus, et kui tal seitse aastat tagasi polüskleroos diagnoositi, suhtus isa sellesse sügava kahtlusega.

Nüüdseks 33aastane Jack seletas, et isa umbusk diagnoosi suhtes oli pärit Ozzy enese valusatest kogemustest. Nimelt oli rokkarile 1990. aastatel samuti pandud diagnoosiks sclerosis multiplex. „Isa tundis, et 1990. aastad pole kunagi kadunud ja arstid ei oska ikka veel diagnoosida.“ 

Ozzy jäsemevärinad, mille põhjuseks ta pidas algselt aastatepikkust meelemürkide pruukimist, osutusid hiljem Parkinsoni tõve sarnaseks geneetiliseks seisundiks nimega Parkini sündroom.

Ema Sharoni reageering poja haigusele olnud teistmoodi keeruline. „Ema võtab halbu uudiseid väga raskelt vastu." Sharon ise on varasemas People'i intervjuus öelnud, et Jacki diagnoos põhjustas temas täieliku šokiseisndi. Seevastu poja vaprus olnud imetlusväärne. „Ta on väga tugev poiss.“ 

Jack Osbourne tunnistab, et on diagnoosist saadik depressiooniga maadelnud, kuid püüab olla aktiivne ja seltskondlik ning kaaskannatajatele eeskuju näidata. „Polüskleroosi vaimsest komponendist räägitakse paraku kõige vähem,“ ütleb kolme lapse isa, kes mullu läks lahku oma abikaasast Lisa Stellyst.