Synne Valtri Band: vasakult Toomas Laur, Gert Gregor Källo, Sünne Valtri ja Jaanus Viskar.Foto: Erlend Štaub
Saund
29. märts 2019, 12:10

Sünne Valtri uuest bändist: tunnen aina enam, et minu valikud pillimeeste osas on olnud õiged (22)

„Olen saanud palju kirju nii meilile kui sotsiaalmeediakontodele, kus lugu väga palju kiidetakse. Ka kuulajate hulk üllatab mind väga – avaldamisest ei ole veel möödas 24 tundigi, kuid juba on Youtube’is umbes 24 000 kuulamist. Inimesed ootavad nüüd pikisilmi meie esimest lavale astumist,” rõõmustab Sünne Valtri, kes avaldas oma uue kooslusega Synne Valtri Band neljapäeval esimese singli „Näita ennast”.

Sünne uus bänd on nüüdseks koos tegutsenud kaks kuud. „Oleme tõesti pikki stuudiotunde neljakesi koos olnud ja tunnen aina enam, et minu valikud pillimeeste osas on olnud õiged – mitte ainult pillimängu oskuse tõttu, vaid nende isiksuste tõttu, kes nad on,” kiidab Sünne trummar Gert Gregor Källot, basskitarrist Jaanus Viskarit ja kitarrist Toomas Lauri.

Neljapäeval ilmus ka bändi esimene singel „Näita ennast”, millele tehti kohe ka video. Veel kolmapäeval sõnas Valtri raadios Elmar, et kuigi video ilmub neljapäeval, on neil filmitud ainult pooled vajaminevad kaadrid. Sünne sõnab, et ambitsioonikate eesmärkide nimel on tihti vaja ohverdada ka töö- ja öötunde. „Kuna juba mainisime, et lugu ilmub neljapäeval, siis oli vaja ennast ka veidi produktiivsemalt liigutada. Siin kohal suur aitäh Lauri Laagusele, kes meile appi tuli.”

Kuigi Valtri on ka ise palju laulusõnu kirjutanud, on tema esimese loo muusika ja sõnade autoriks hoopis Vahur Valgmaa. „Tean Vahurit tegelikult juba aastaid, kui meie esimene aktiivsem koostöö sündis minu „Eesti laulu” looga „I’ll Do It My Way”. Kuna ta on väga hea ja andekas produtsent, pöördusin tema poole ka uue bändi loomingu küsimustega. Nii lugusid kui sõnu olen ka ise kirjutatud, kuid hetkel pidasin õigeks just tema loomingut kasutada ja bändimehed olid samal arvamusel,” räägib Sünne, kes töötab bändiga juba ka uue loo kallal, mis on sel korral nende enda looming.

„Esimene esinemise kutse tuli samal päeval, kui kuulutasime välja, et Synne Valtri Band on sündinud. Ühtegi lugu kuulmata võtsid inimesed riski ja broneerisid bändi,” sõnab Valtri. Kuna suvi on peagi käes, soovitab Sünne kõigil ürituste korraldajatel kiirelt tegutseda. „Veel on ruumi, kuid kuupäevad täituvad hoogsalt. Kellel on broneerimissoov, siis saab meile alati kirjutada [email protected].”

Esimesed ülesastumised on aga juba peatselt ees ootamas. „Esimene avalik esinemine on hetkel 14. aprillil Tallinna Lauluväljakul, kus esineme siiski vaid ühe looga. Kes soovib meid pikemalt laval kuulata, peab 4. mail võtma ette teekonna Tartumaale Luunjasse, kus anname oma päris esimese täispika live-kontserdi.”