Kirss Tordil: Sedakorda on kirsiks tordil õhtusöögil koos veise sisefilee pakutav röstitud luuüdi. Pildil õhtusöögi eelroog - Pärnu vete siia tartar.Foto: Ragne Värk
Inimesed
28. märts 2019, 11:35

Pärnu Restoranide Nädalal kostitatakse külalisi ka magamistoas

6.–14. aprillini toimuva Pärnu Restoranide Nädala kohtade broneerimine algas täna. Osalevate restoranide hulgas on ka kodurestoran, kuhu on lubatud kohtade puudusel katta laud koguni magamistuppa.

Nädala pakkumistega kostitavad 29 suvepealinna restorani, mille hulgas on juba varasemast tuttavaks saanud söögikohti, kuid ka uusi tulijaid. Uutest osalejatest pakuvad restoranide nädalal erihinnaga lõuna- ja õhtusööke neli uut söögikohta, mis alles hiljuti oma uksed avanud: Vorstid & Vahvlid köök & baar, Umberto, Pastoraat Café ning kodurestoran Kirss Toidul.

Hea Maa: Mäletate Kuldse Trio laulu "Ka Pärnu kandis kiisku püüda võib"? Pildil restoranis Hea Maa pakutav Pärnu lahe kiisafilee marineeritud kurgiga. Foto: Ragne Värk

Restoran Kirss Toidul on Pärnu esimene kodurestoran, kus pakutakse restoranide nädalal muuhulgas siia tartari ja röstitud luuüdi. Eelmise aasta lõpul avatud restorani perenaise Evelyn Lilleste-Kasemaa sõnul mahutab nende kodu korraga enam kui 20 külalist. “Kui elutoas ruumi puudu tuleb, saame laua katta ka magamistuppa,” lisas kodurestorani perenaine.

Embecke: Kala on suvepealinnas aasta ringi hinnatud tegija. Pildil praetud angersägafilee hernekreemiga. Foto: Ragne Värk

Restoranide nädal on Pärnu jaoks oluline sündmus, mis toob kohale üle 10 000 külalise.

Raimond: Kohalikule haugile ja ahvenale pakuvad seltskonda kammkarbid ja tiigerkrevetid. Üks seltskond tegutseb lõunalauas, teine saabub õhtusöögil. Foto: Ragne Värk

Restoranid pakuvad üheks apäeva jooksul kahekäigulist lõunasööki hinnaga 10 või 12 eurot ning kolmekäigulist õhtusööki hinnaga 18 või 22 eurot.

Strand: Kalasõpru ootavad peedilõhe ja rohekarbid, karnivoore põder ja vasikas. Foto: Ragne Värk

Erimenüüsid pakutakse eelneva broneeringu alusel ja seda saab teha alates tänasest. Menüüdega saab aadressil www.parnurestaurantweek.ee

Rannahotell: Õhtusöögil pakutavale seapõsele ja -kõrvale panevad punkti astelpaju ja mesi. Foto: Ragne Värk