Jussie Smollett teisipäeval Chicago kohtumajas reporteritega rääkimas. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
27. märts 2019, 15:30

Prokurör: „Ma ei usu, et Smollett on süütu.“

Cooki maakonna prokuratuur otsustas ootamatult loobuda kõigist 16 süüdistusest teletäht Jussie Smolletti vastu, kes väidetavalt korraldas ise endale rassistliku ja homofoobse kallaletungi. Otsuse langetanud prokurör Joseph Magats tunnistas CBSile: „Ma ei usu, et Smollett on süütu.“

Chicago linnapea Rahm Emanuel kritiseeris prokuratuuri otsust teravalt. See tõestavat, et võimukatele ja mõjukatele on ühed seadused ning ülejäänutele teised. Emanuel avaldas toetust Chicago politseile, kes oli välja selgitanud, et telesarja „Empire“ näitleja Smollett tellis kallaletungi kahelt tuttavalt Nigeeria päritolu vennalt. Smollett ise kinnitas teisipäeval, et on algusest peale oma süütust kinnitanud. 

Prokuratuuri avalduse kohaselt võeti arvesse, et Smollett on teinud ühiskasulikku tööd ning nõustunud loovutama 10 000 dollarilise kautsjoni Chicago linnale. Otsuse langetanud prokurör Joseph Magats ütles Daily Maili teatel esmalt, et prokuratuuri otsus võib küll üldsuses küsimusi tekitada, kuid samasuguse otsusega lõppevat tuhanded juhtumid.

Ent veidi hiljem tunnistas Magats telekanalile CBS: „Ma ei usu, et Smollett on süütu.“ New York Timesi reporterile lisas Magats, et prokuratuur peab esmatähtsaks siiski vägivaldsete kuritegudega tegelemist ning Smolletti juhtum nende alla ei kuulu.