ÕNNELIKUD: Üheksa medõde beebikõhuga poseerimas. Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
26. märts 2019, 21:32

TOHOH! Ühes haiglas jäid üheksa medõde samal ajal rasedaks (16)

Väikese Maine'i osariigi haiglas on tõeline beebibuum: tervelt üheksa medõde ootavad last!

„Iga korraga, kui üks meist ütles: „Ootan last!“, oli see järjest toredam ja me oleme igati üksteisele toeks,“ räägib medõde Erin kohalikule CNNi kanalile. Portlandi linnas asuv Maine'i Meditsiinikeskus soovib üheksale peatsele emale palju õnne ning kinnitab patsientidele, et õdedepuuduse pärast nood muretsema ei pea. Üheksa tulevast emmet nõustusid ka fotograafile poseerima.

„Nii tore on tulla tööle ja näha teisi, kes on sama rasedad, vaatad, kuidas nende kõhukesed paisuvad ja saad lihtsalt rääkida neist kogemustest, mis meil kõigil ühised,“ räägib õnnelik õde Amanda.

Ajakiri Working Mother kirjutas möödunud aastal, kui ühes Arizona haiglas jäi lühikese ajavahega rasedaks ei rohkem ega vähem kui kuusteist medõde, et selline kolleegide üksteise järel rasestumine ei ole iseenesest midagi ennekuulmatut.

Esiteks võib töökohtadel nagu õendus, kus sageli töötab palju nooremaid, lapsesaamiseas naisi, tegemist ollagi lihtsalt toreda kokkusattumusega. Teiseks võib öelda, et mõnes mõttes on rasedus nakkav – üks rõõmsameelne ja hakkaja tulevane emme mõjub julgustavalt ka teistele potentsiaalsetele emadele.