Näitleja Jussie Smollett kohtusaalisFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. märts 2019, 17:42

RÜNNAK IKKAGI TOIMUS? Jussie Smollett on kõigist süüdistustest vaba (3)

Ameerika näitleja Jussie Smollett on tema vastu esitatud süüdistustest vaba ning mehe advokaatide sõnul on ta siiski päriselt toimunud rünnaku ohver.

Smollett tõi enda peale rahva pahameele, kui väidetavalt teeskles, et tema vastu toimus tänaval rassistlik rünnak. Politsei väitis hiljem, et kogu sündmus oli näitleja enda organiseeritud, ründajad Smolletti palgal ning et 36aastane telesarja „Empire“ näitleja lootis tembu abil palgatõusu välja kaubelda. 

Kuid teisipäeval ilmus Smollett Chicagos kohtusaali, kus prokurörid teatasid, et loobuvad kõigist süüdistustest politseile valeteate esitamise eest. Smollett pääses tõepoolest täielikult, tegemist polnud kokkuleppega ega pea näitleja nüüd ka ühiskondlikult kasulikku tööd tegema. Tema kriminaalregistrist on intsidendid kustutatud, kirjutab ABC News.

Mehe advokaatide sõnul polnud tegemist teeseldud ja näitleja enda korraldatud rünnakuga, vaid see toimus siiski päriselt. Advokaadid tuletasid meelde, et n-ö avaliku arvamuse kohtus ei tohiks kedagi süüdi mõista. Süüdistused Smolletti vastu olid ennatlikud ja tuginesid mitte faktidele, vaid hetkeemotsioonidele.

Rünnak olevat toimunud 29. jaanuaril, vahepeal jõudis näitleja ka telesarjast sule sappa saada ning pälvida avalikkuse, sealhulgas paljude mustanahaliste halvakspanu, kes leidsid, et „võltsrünnak“ kahjustab rassistlike kuritegude ja politseivägivalla pärisohvreid.

Näitleja ise end kordagi süüdi ei tunnistanud ning nüüd nõustub tema süütusega ka kohtunik. Kas valetas politsei, kes väitis muu hulgas, et „tellimusrünnakus“ osalenud kaks venda paluvad oma teo pärast vabandust? Smolletti advokaadid igatahes süüdistavad politseid avalikkusele meelega väärinfo lekitamises. Chicago politseiülem Eddie Johnson sõnas meediaga suheldes, et ei tea, mida kõigest arvata. Temale tuli süüdistuste tagasivõtmine totaalse üllatusena ning ta jäi endale kindlaks, et Smollett on politsei aja ja ressursside raiskamises süüdi. Rahulolematu oli ka Chicago linnapea Rahm Emanuel, kes nimetas toimunut õigusemõistmise hägustamiseks. Kummaline lugu jätkub ilmselt lähipäevil, kui selgub uut infot.