Rami Malek Freddie Mercuryna. Egiptuse juurtega USA näitleja võitis osatäitmise eest parima meespeaosatäitja Oscari.Foto: AP/Scanpix
Film
26. märts 2019, 16:52

Hiinas linastuvas „Bohemian Rhapsodys“ pole ei geiseksi ega aidsi (3)

Neli Oscarit võitnud kassatükk „Bohemian Rhapsody“ esilinastus reedel viimaks ka Hiinas, kuid tsensuur on välja kärpinud viited Freddie Mercury homoseksuaalsusele ja aidsidiagnoosile.

BBC Newsi teatel on filmi Hiina versioon mitu minutit lühem. Mitmeid kohti on välja jäetud või muudetud. Kärpekääride ohvriks langes näiteks stseen, kus kaks meest suudlevad, ning võtmetähendusega stseen, kus Freddie sõbratar Maryle oma homoseksuaalsust tunnistab. Eemaldatud on ka lähivaade laval esineva Mercury kubemest, suhtlus meeskallima Jim Huttoniga ning kogu stseen, kus Queen esineb videos „I Want to Break Free“ naisterõivastes. 

Hiina kinovaatajad on kohalikul Twitteri-laadsel sotsiaalmeediaplatvormil Sina Weibo juba üle 50 000 arvustuse kirjutanud. Enamik annab filmile viiest punktist neli. Mõned vaatajad kurdavad, et väljalõigatud stseenide tõttu tuleb süžeed pooleldi ära aimata, kuid paljud fännid rõõmustavad, et film üldse Hiinas linastuda sai.