Erik RooseFoto: Alar Truu
Tele
26. märts 2019, 14:17

ERRi juht Erik Roose: on avalik saladus, et operaator, kes üldplaani võtab, ei ole kõige kiirem ja krapsakam (24)

ERRi juht Erik Roose andis Geeniusele intervjuu, kus räägib teletööstuse tulevikust ja ka näiteks robotkaamerate kasutamisest. Mehe kolleegidel on aga kopsu üle maksa ajanud see, mida ütles Roose ametiühingute ja operaatorite kohta. 

Intervjueerija tõdemusele, et "Ringvaate" stuudios on iga päev viis kaamerat ja kolm kaamerameest ja et need kõik võiks asendada robotitega, vastas Roose: "Ma olen kindel, et ametiühing tuleb meid selle peale ähvardama." 

"See on nüüd selline avalik saladus, aga ega see, kes üldplaani võtab, ei ole kõige-kõige võib-olla kiirem ja krapsakam operaator. Ta on selline… noh, kõva keskmine, kõva keskmine töömees, aga kuna tal on lihtsam funktsioon, siis ma juhina arvan, et see läheb esimesena nii-öelda robotiseerimiseks."

Refereeritud artikli täistekst portaalis Geenius. 

Režissöör Elo Selirand ei olnud aga sellise avaldusega üldse rahul ja võttis sel teemal sõna sotsiaalmeedias. Postituse all avaldavad oma arvamust ka mitmed teised televaldkonna töötajad.

Roose tunnistas Kroonikale, et ei ole tänase päeva jooksul alluvatelt intervjuule mingit tagasisidet saanud, samuti pole ta lugenud sotsiaalmeedias levivaid kommentaare. Elo Selirand aga ütles Kroonikale, et töötajatel ei ole plaanis Roose väljaütlemistele kuidagi ametlikult reageerida.

"Ega ühe inimese rumaluse pärast keegi ei hakka oma tööd tegema halvasti. Võib-olla on lihtsalt veidi kurb, et selline kuvand on kuidagi meist välja läinud, ja meie teeme ikkagi oma tööd nii hästi, kui me suudame. Ja loomulikult me katsume teha oma tippoperaatoritele sellise avaliku alanduse võimalikult kergeks ja anda neile objektiivset ja normaalset tagasisidet ja öelda, et see ei tähenda tegelikult nende oskuste kohta midagi."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.