Justin Bieber koos oma abikaasa Hailey Baldwiniga. Foto: BuzzFoto/Scanpix
Inimesed
25. märts 2019, 17:00

Bieberi süül suletakse Islandi tuntumaid vaatamisväärsusi (3)

Islandi võimud on sulgenud juurdepääsu Fjaðrárgljúfuri kanjonile, mis on saareriigi kuulsamaid looduslikke vaatamisväärsusi. Vähemalt osa süüst lasub Justin Bieberil.

Nimelt võib saja meetri sügavust ja kahe kilomeetri pikkust Fjaðrárgljúfuri kanjonit näha Justin Bieberi 2015. aasta muusikavideos „I'll Show You“ , mida nüüdseks on YouTube'is vaadatud üle 440 miljoni korra. 

Kui 2017 käis kanjonit vaatamas 150 000 turisti, siis mullu juba 282 000, vahendab Iltalehti. Islandi keskkonnaagentuuri ametnik Daníel Freyr Jónsson  ütles kohalikule uudisteküljele RUV, et enne Bieberi muusikavideot teadsid kanjonist vähesed väljaspool Islandit elavad inimesed. Tema sõnul on endine lapstäht turismibuumis otseselt süüdi. 

Kuid reisibüroo Visit Iceland juhi Inga Hlin Palsdottiri kinnitusel pole süü üksnes Bieberil - kohalikud võimud pole turismibuumiks lihtsalt valmis olnud. „Islandil on äärmuslik ilmastik. Näiteks kevadel põhjustab lume sulamine probleeme, maastik muutub vesiseks ja poriseks. Peame rajama kanjonisse parema taristu, et saaksime sinna igal aastaajal kutsuda inimesi kogu maailmast.“