Foto: Fotokollaaž (Martin Ahven, Aldo Luud)
Saund
25. märts 2019, 15:57

Koit Toome, Alari Kivisaar, Nexus ehk Kellel on samuti põhjust laulu peale solvuda? (19)

Lennart Meri ütles kunagi, et kui sind keegi ei vihka, siis oled sa mõttetu mees. Ilmselt võib sama öelda ka Eesti popkultuuri kohta, sest mitmed armastatud tegelased on jõudnud ajaloos veidi kahtlaste laulude ridadesse.

KOIT TOOME SURM

90ndate lõpus andis Õhtulehe jaoks tundmata kollektiiv välja vihase teknolaulu „Koit Toome on surnud“, mis koosnes ühest fraasist: „Koit Toome on surnud“. Seda mängiti muuhulgas Raadio 2-s. Kas Koit Toome reaalselt ka solvus, pole teada. 


KOMPLIMENDID HELAR OSILALE

Viimsi ansambel Lost Bock AS Cotis võttis kunagi ette legendaarse spordireporteri Helar Osila. „Helar Osila pole joodik ega pedekott“ rõkkas punkbänd. Osila solvumise protsent ei ole teada, ent arvestades, et tegemist on pigem positiivse sõnumiga, võib seda pigem madalaks ennustada.


EESTI LGBT ESINDAJAD

Aastal 2010 ilmus Maarjamaa sõjakaima räppari Abrahami esimene kauamängiv „Piffe, plekki ja presidendiks!“ Tegelikult oleks raskem leida Eesti kuulsust, kes selle plaadi peale ei solvunud, sest ketas oli otsast lõpuni täis erinevaid torkeid kodumaiste prominentide kohta.

Kõige kõnekamaks oli siiski esiksingel „Miski on Lilla“, kus Abraham loetles ette erinevad meesisikud ja väitis, et nad on lillad. Nimistus figureerisid teiste hulgas ka Andrus Värnik, Anis Arumets, Alari Kivisaar ja Helir-Valdor Seeder (viimase kohta räppar sajaprotsendilist kinnitust ei osanud anda).

Kuula ka: Winny Puhh „Peegelpõrand“


TOOMAS HENDRIK ILVES

Vahel üllitavad räpparid ka ühiskonnakriitiist muusikat. Abrahami (jah, jälle tema) ühe pala peaossa kerkis toonane president Toomas Hendrik Ilves, kes miskipärast sõnasepale pinnuks silma jäi. Muuseas ei meeldinud Abrahamile, et president juba kolmandat korda abiellus!


KANAL 2 ÄPARDUS

Eesti tuntuim mõminaräppar Nublu ei tahtnud, et keegi teaks, kes ta tegelikult on. Kanal 2 ütles ikkagi. Nublu solvus ja tegi sellest laulu. Kanal 2 tegi hea näo, aga tõenäoliselt oli kulisside taga ka pisut solvukas. Ühesõnaga, kõik olid solvunud.


TIIGRIKUTSU TRELLIDE TAGA

Kunagi pasundas Winny Puhh, et Joel Steinfeldt pandi vangi ning see on üks suur pidupäev. Väidetavalt olla ta seal tervelt kaks-kolm aastat. Aga see kõik on saunanaiste jutt, seega ei tea, kas selle peale tasub üldse solvuda.


SOLVU LISAKS: 


Noor ja vihane Tartu räppar Chalice, kellest on tänaseks saanud tükk maad mõtlikum keskeale lähenev lavastaja-muusik Jarek Kasar, võttis laulus „Hitimeistrid“ ette Eesti popmuusika. Kõige valusamalt sai pihta ansambel Nexus, kelle kohta leidis Chalice, et kaks on pandavad, aga üks on panda. Tõenäoliselt oli solvumine suur, sest internetti pole keegi julgenud lugu riputadagi!

Solvuda võtavad muidugi ka väikelinnade elanikud. Esmalt solvas neid ansambel Koer, kus lauldi, et väikeste linnade mehed, naised ja lapsed on kõik lollakad. Veel hullem solvumine läks lahti 2008. aastal, mil HU? väljastas hiti „Depressiived Eesti väikelinnad“.

KA MEIE SOLVUME!

Orelipoiss võttis kümmekond aastat tagasi sõna laulus "Loo ja loe", milles sedastas, kuidas Õhtuleht liialdab lugudes emotsioonide ja faktidega. Oleme siiani solvunud!

SOLVU KOOS VARROGA:

Ja viimase peatükina tuleb Varro Vooglaiu perekonda solvanud räppneidude punt Hekdik, kelle sõnul olgu pigem negatiivne iive, kui Varrol lapsi seitse. Vihapursked tagatud.