Freddie Mercury ja Mary AustinFoto: Mirrorpix / Vida Press
Inimesed
25. märts 2019, 11:08

Endine kihlatu paljastab, kuidas Freddie Mercury tegelikult tema kätt palus: ma ei osanud üldse seda oodata (1)

Nelja Oscariga pärjatud Freddie Mercury eepilises eeluloofilmis "Bohemian Rhapsody" ei näidatud seda, kuidas ansambli Queen ninamees tegelikult Mary Austini kätt palus ega ka tema pulmakleidiga seotud südamevalu. 

"Bohemian Rhapsody" lõi taas lõõmama rahva ja ikoonilise rokkari vahelise armuleegi. See tutvustas paljudele ka tema elu üht suurimat armastust. Mary Austin on alati hoidnud madalat profiili – nii enne kui ka pärast Freddie surma – ja paljud olid lausa šokeeritud, kui kuulsid, et muusik üldse naisesse oli armunud. Film näitas, kuidas Mercury ta kätt palus, kuid Mary sõnul nägi see hetk välja hoopis teistsugune, kirjutab Express.

"Olin 23-aastane, kui ta jõulupühade ajal mulle suure karbi kinkis. Selle sees oli veel üks karp, mille sees oli veel üks karp jne. See oli üks tema lustlikest mängudest. Lõpuks leidsin ma viimase pisikese karbi seest armsa rohelise sõrmuse," meenutas Mary. "Vaatasin seda ja olin sõnatu. Mäletan, et ma ei saanud aru, mis toimus. Ma ei oodanud seda üldse. Seega küsisin ma tema käest, et "kumma käe sõrme ma selle peaksin panema?" Ja ta vastas, et "vasaku käe sõrmuse sõrme" ja siis lisas "sest, kas sa abiellud minuga?" Olin šokeeritud. Ma ei osanud üldse seda oodata. Sosistasin lihtsalt "Jah. Abiellun"."

Freddie oli Mary jaoks välja valinud imeilusa Egiptuse skarabeus sõrmuse: "See peaks head õnne tooma. Ta oli seda mulle andes väga armas ja üpris häbelik." Pärast seda läks paar Freddie vanemate juurde lõunat sööma, kuid lõpuks taipas Mary, et nende pulmapäeva ei tule mitte kunagi. "Mõni aeg hiljem nägin ma ühes väikses poes suurepärast antiikset pulmakleiti. Ja Freddie polnud pulmade kohta enam sõnagi lausunud, ainus võimalus oli piire kompida ja küsida, kas oleks aeg kleit osta? Ta ütles aga ei. Ta oli sellest mõttest loobunud ja see ei juhtunudki kunagi."

"Olin pettunud, kuid mul oli tunne, et see ei juhtu. Asjad olid minemas väga keeruliseks ja meie vaheline atmosfäär oli muutumas," nendib Mary. "Teadsin, et see on ette nähtud, kuid ma polnud täiesti kindel." Loo teeb erakordseks tõik, et Freddie nimetas Maryt kuni surmani oma "abikaasaks". Mary viitas talle kui oma igavesele armastusele. "Kaotasin kellegi, keda pidasin oma igaveseks armastuseks. Kui ta suri, siis ma tundsin, et me olime abielus olnud," seletab ta. "Elasime oma vandeid. Olime üksteise jaoks olemas nii heas kui ka halvas, rikkuses ja vaesuses. Tervises ja haiguses."

Vaata, kuidas paari kihlus filmis välja nägi: