Foto: AFP/Scanpix
Tele
25. märts 2019, 11:10

VÕIGAS! Tõsielusarja pereema piinas oma seitset adoptiivlast (7)

Arizona politsei vahistas YouTube'i kanali „Fantastic Adventures“ ehk „Fantastilised seiklused“ videotest tuntud suurpere ema, keda süüdistatakse oma laste piinamises.

CNNi teatel on kõnealust YouTube'i kanalit vaadatud juba üle 250 miljoni korra - iganädalastel videotel seitsme vahva lapse argielust on ligi 800 000 tellijat. Kuid fassaadi tagant on paljastunud võigas tõsielu. Lastekaitseametnike kontrollkäigul 13. märtsil osutus Machelle Hobsoni (48) kodu piinakambriks, kus pereema jättis oma adoptiivlapsed päevade kaupa söömata, sundis neid jäisesse vannivette istuma ning lukustas neid seinakappi.

Kui lapsed ei pidanud end videote väntamisel ülal nii, nagu ema nõudis, või kui neil ei olnud oma repliigid korralikult meeles, pritsis Machelle neile pipragaasi silma. Kuid tüdrukutele olevat ema pipragaasi ka suguelunditele pihustanud. Üht poega olevat Machelle peksnud nii püksirihma kui ka riidepuudega ning vigastanud tema suguelundit.

Lapsed rääkisid sotsiaalametnikele sedagi, et nad pole aastaid koolis käinud - ema võttis nad koolist ära, et õpingud videosarja väntamist ei segaks.

Machelle Hobson vahistati, süüdistatuna nii laste pilastamises, peksmises, unarusse jätmises kui ka neilt vabaduse võtmises. YouTube sulges tema videokanali. CNNi teatel arreteeriti ka Hobsoni täiskasvanud pojad Logan ja Ryan Hackney, kellele pannakse süüks alaealise pihta suunatud vägivallast vaikimist. 

Hobson eitab laste karistamist pipragaasi ja jäävanniga ning nende kappisulgemist, ehkki tema poeg Logan Hackney kinnitas politseile, et ema tavatseb oma adoptiivlapsi just sel moel distsiplineerida. Ainsad karistamismoodused, mida Machelle enda sõnul kasutab, on nurkapanek, laksu andmine ja koduarest.