TFW 2019Foto: Erlend Staub
Elu
23. märts 2019, 16:56

VIDEOD | TFW 2019 | Kodumaise disaini kahurvägi täidab Tartu võimsa moevaatemänguga

Märtsikuise Tallinn Fashion Weeki pealinna etendused on selleks korraks läbi saanud ning juba mõne tunni pärast vallutab kodumaine moenädal Lõuna-Eesti, tuues Tartus lavale kuus nimekat moekunstnikku ja brändi. Täna õhtul esitlevad oma loomingut BRAND NO.8, Diana Arno, Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo, Triinu Pungits ning Mammu Couture. Kodumaise moemaastiku tähtsündmus Tallinn Fashion Week suundub täna Tartusse ja toob hotell Lydia moelavale võimsa moevaatemängu, kus astuvad üles mitmed tunnustatud moedisainerid.

Esimesena jõuab moerahva ette BRAND NO.8, kelle kevadsuvisest kollektsioonist õhkub ühtaegu elegantsi, õrnust ja romantikat, aga ka mängulisust, provokatiivsust ning salalikkust. Kaubamärgi värsket loomingut on inspireerinud Bali saar ning rõivaste põhivärvideks on lavendel, münt, kollane, valge ja pruunikarva hall. Kollektsioonis on mängitud ka eri kangaefektidega, teiste seas on kasutatud nii helendavat kangast kui 3D-efekti.

Seejärel astub lavale Diana Arno, kelle kollektsioon jutustab maailmaränduri elust ning on sümbioos kaasaegse suurlinna arhitektuurist ja romantilisest päikesepuhkusest. Lavale jõuab moelooming, milles kohtuvad naiselikkus, sportlikud elemendid, voogavad kangad ja lainetavad rüüsid, samuti enesekindla naise tugev loomus ühes õrna olemusega.



Tänaõhtune teine etendus toob moelavale Katrin Aasmaa raju loomingu, mis kannab sel korral nime "Prosta Kapusta". Tegemist on kollektsiooniga, mis on inspireeritud moekunstniku vana-vanatädi Naadi aiamaal olevast kapsapõllust ning mille tekstuurid kajastavad ussitanud ja augulisi kapsalehti. Esindatud on nii tviidkangas kui ka särav litter, samuti pidulik ülikond ja kitlilõikelised esemed. 

TFW 2019 Foto: Erlend Staub

Aldo Järvsoo esitleb aga uhiuut pulmakleitide kollektsiooni, mida luues oli disaineril silme ees Eestimaa suvi ühes õitsvate niitude ja sumedate õhtutega, mil udu on langenud lilleväljadele. Järvsoo kleidikollektsiooni märksõnadeks on kergus, puhtus ja lihtsus, mida vürtsitab omakorda ülemeelik doos glamuuri.


Kevadist moenädalat jäävad aga lõpetama Triinu Pungits ja Mammu Couture. 

Triinu Pungitsa uus looming on urbanistlik, šikk ja loodusest läbipõimunud ning räägib loo aednikust linna südames, tema suurest ja metsikust aiast, selle kasvatamise vabadusest ja rõõmust ning võimalikkusest ja suurest armastusest. Kollektsioonis kohtab boheemlaslikke voolamisi ja taljesse töödeldud pihajooni, suurte voltidega kudumeid ja keerukate liigendustega mantleid. 

Mammu Couture astub aga isepäiselt vastu minimalismile ning toob lavale arrogantse ja jõulise naise, lopsakad tüllvolangidest kleidid ja 50ndatele omased siluetid. Kaubamärgi uuest moeloomingust leiab ka pastelltoonid ja lendlevad kleidid, samuti külluslikud volangid, tikandid ja sametised detailid.



Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm:

Kultuurikatel, Tallinn
Neljapäev 21.03
18.00 Marilin Sikkal, Virtuoza by Liisi Tui
19.30 Tallinn Design House, Eve Hanson
21.00 Alexanderling, Beatrice

Reede 22.03
18.00 Donna Nordica, Perit Muuga
19.30 Cärol Ott, Woolish
21.00 Embassy of Fashion: Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo
 

Hotell Lydia, Tartu
Laupäev 23.03
18.00 Brand NO.8, Diana Arno
19.30 Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo
21.00 Triinu Pungits, Mammu Couture
 

Lisaüritused:

Kolmapäev 20.03
18.00 Iris Janvier
Iris Janvier Concept Store, Tornimäe 5, Tallinn

Laupäev 23.03
13.00-18.00 Kirill Safonov, avatud uste päev
17.00 Kirill Safonov, moeetendus
A. Weizenbergi 14-2, Tallinn
 


Tallinn Fashion Weeki piletid on saadaval nii Piletilevis kui ka üritusel kohapeal. Kevadise moenädala esitlejaks on DHL ning ürituse toimumisele aitavad kaasa ka Valge KlaarKaubamajaKevin.MurphyMax FactorRGBGoldtimeS.PellegrinoTallink Hotels ning Lydia Hotel.