Buduaari turgVideo: Robin Roots
Inimesed
23. märts 2019, 18:26

ÕL VIDEO | Grete Paia, Allan Roosileht, Keili Sükijainen ja teised ehk Vaata, mida põnevat müüvad staarid Buduaari turul (15)

23. - 24. märtsil leiab Kultuurikatlas aset Eesti suurim ostupidu ehk Buduaari turg. Seekord on oma kappe tuulutamas ka mitmed tuntud persoonid. 

TV3 ajakirjanik ja saatejuht Keili Sükijainen oli turule toonud enda garderoobi hinnalisemad esemed, põhjendades seda ürituse kontseptsiooniga. "Kuna rõhku taheti panna brändikaubale ja uuematele asjadele, siis mõtlesin, et toon sellised riided, mida paneksin ka ise selga." Hinnalisem ese, IRIS JANVIERi punase kleidi eest, küsib Keili 175 eurot. 

"Televisioon on mind tegelikult halvas mõttes kasvatanud," lausus Keili Õhtulehele. "Kui lähen mõnele galale, siis naljalt ei taha samasugust kleiti järgmise ürituse jaoks selga panna. Seetõttu on mul peokleite kerge osta, müüa, ära anda ja vahetada."

"Üldiselt ei ole mul perereliikvia mantleid või kampsuneid," lausus ta naerdes.. "Kui midagi ostan, siis on mul hea meel seda hiljem taaskasutusse anda." 

Riideesemed, mida mõni müüks turul paari euroga, annaks ta lihtsalt ära. "Viin need pigem lastekodudesse või kogumispunktidesse. Kui on aga tõesti sellised riided, mida olen kandnud vaid mõned korrad, siis panen need poole hinnaga müüki. Mul on ainult hea meel, kui keegi leiab midagi kvaliteetset poole hinnaga."

Lauljanna Grete Paia, rääkis, et turule on ta toonud riideid, millest on teatud mõttes "välja kasvanud" - aastatega on riietumisstiil muutunud. "Kindlasti on see naiselikumaks läinud. Mõned aastad tagasi sain enda vanaemalt hüüdnimeks "poiss Juula""

Grete arvab, et selle põhjust võis otsida katkistes teksades ja meeste t-särkides, mida lauljannale meeldis kanda. "Naisperele see väga ei meeldinud. Öeldi, et tütarlaps võiks ikka teistsmoodi riides käia." 

Suurem osa riideid on Grete saanud enda kodulinnast Kuressaarest, kus tema emale kuulub 2 kauplust. "Olen pisikesest peale selles mõttes ära hellitatud." Samas tunnistab Grete, et ei ole kunagi armastanud poodlemist. "Kui, siis ainult sisustuskauplusi, kuhu võin end tundideks unustada."

Lauljanna Laura Prits, kes paistab silma enda värvika riietumisstiili poolest, oli turule toonud nahktagisid, käekotte, jajalanõusid ja helesinise kimonolaadse kudumi. Kõige kallimaks esemeks oli mürkroheline käekott, mille hinnaks 60 eurot. "Kui mõelda, et tegemist on taaskasutusega, siis on see päris krõbe hind." Lauljanna ise ei ole kotti veel kordagi kandnud, selgitades, et "suhe ei olnud väga hea". "Aga ta meeldis mulle. Mõtlesin, et miks ma hoian teda? Äkki keegi teine tahab seda. See on ikkagi originaalkott ja näeb äge välja."

Laura müügiboksi kõige soodsamad esemed olid suvesärgid, mille eest küsis sümboolselt paar eurot. 

"Minu jaoks on oluline see emotsioon, mida riie annab. Ma tean seda tunnet, kui näen midagi sellist poes, mida väga tahan." Suure osa oma garderoobist on Laura leidnud taaskasutusest. "Kaltsuka elu on omaette elustiil. See, et sa otsid ja avastad kohti - see on  seiklus.

Laura jaoks on riietus kui üks olulisi väljendusviise. Alguse sai see tantsustuudiost, kus lauljanna teismeeas käis. "Kui tavaliselt suurtele tantsutruppidele õmmeldakse, siis meile anti lihtsalt temaatika, mille järgi pidime asja otsima. See suunas mind avastama."

Laura on nooremas eas teinud ise ka ehteid. "Mäletan, et vanaemal olid ühed prillid, millel klaasid välja lõime. Värvisime raamid guaššvärvidega üle, kleepisin tähed külge ja kandsin neid koolis."

Ma saan end riietega välja elada. Laval meeldib mulle nahktagid ja trikood. Väljundeid on palju. 

Turul võis ka näha legendaarset diskorit Allan Roosilehte, kes oli kohale tulnud oma väärtusliku vinüülikollektsiooniga.