Kevadise Tallinn Fashion Weeki moemaraton on täies hoosFoto: Erlend Staub
Elu
22. märts 2019, 17:37

TFW 21.-23. märts Tallinnas ja Tartus

VIDEOD | TFW | Moenädala teine õhtu sukeldub rikkalikku värvipaletti ja müstilisse vetemaailma

Kevadise Tallinn Fashion Weeki moemaraton on täies hoos ning täna õhtul astuvad moepubliku ette Donna Nordica, Perit Muuga, Cärol Ott, Woolish ning ühenduse Embassy of Fashion disainerid Riina Põldroos, Ketlin Bachmann ja Aldo Järvsoo.  


Kevadise Tallinn Fashion Weeki teine moeõhtu pakub kodumaise disaini austajatele külluslikku moekokteili, millest leiab jõulised värviplahvatused, voogavad merelained ning õrnad lillesülemid. Moenädala teise päeva avab Donna Nordica, kes toob Kultuurikatla lavale mustrilised kangad, meremehe triipudesse põimitud lille-, kiili- ja liblikamotiivid ning nn hea-tuju-kleidid. Moepubliku ette jõuab valgusküllane ja suvise looduse värvimängudest inspireeritud kollektsioon, mis kostitab monokroomsest talvest räsitud moemeeli kevadise helguse, pastelse pehmuse ning lõbusate mustrikombinatsioonidega.

Seejärel astub lavale Perit Muuga, kes suundub oma värskes kollektsioonis otse savanni südamesse, eksootiliste kiskjate varjatud maailma. Esitlusele tulevad nii naiste- kui meesterõivad, millel hiilivad ringi metsikud leopardid, möirgavad lõvid, öömustad pantrid ja salakavalad maod. Mustrite vahel on aga koha sisse võtnud ka soojad oranžid, särtsakad rohelised ja hõõguvpunased toonid, mis harmoneeruvad laisa beeži ning tuhmi mustaga, moodustades kutsuvalt suvise värvigamma.


Tänane teine etendus toob aga lavale Prangli saare kalurielu. Moekunstnik Cärol Ott innustus seekordset kollektsiooni luues Põhja-Eesti saartest ning toob publiku ette vanast kalurikuuest ja õliplekkidega kaetud tunkedest inspireeritud kollektsiooni, kuhu on pugenud ka viisakamad pintsakud ning 30ndatest pärit kõrge piha ja laia püksilõikega rõivalahendused. Disaineri värsket loomingut inspireeris ka varakevadine rannikuala, kus räsitud liivaluited on segunenud valge lumega ja loonud abstraktse mustrikombinatsiooni.

Seejärel jõuab publiku ette Woolish, kes esitleb tänavu oma kolmandat kudumikollektsiooni. Meriinovillast kudumitele keskenduv bränd peab tähtsaks jätkusuutlikkust, eetilisust ja kõrget kvaliteeti ning on nüüdsest täiendanud oma valikut nõnda, et kaubamärgi andunud austajad saaksid olla üleni “woolish”, seda lausa pealaest jalatallani ja alusrõivast ülerõivani.

Teist moeõhtut jääb aga lõpetama ühenduse Embassy of Fashion kahurvägi. 

Riina Põldroos mõtleb sel hooajal suurelt ja värviliselt – tema kevadsuvine kollektsioon “Candyland” on tõeliselt värviküllane, kirgas, suurejooneline ja rõõmsameelne. Kollektsioonis lendlevad ringi suurte siluettidega taftist kleidid ja laiatriibulised balloonseelikud, neile vastanduvad aga liibuvad ja teravate õlgadega trikotaažist kleidid ja bodid. 

Ketlin Bachmanni uus kollektsioon on aga valminud erilises, käsitsi valmistatud plisseetehnikas. Esitlusele tulevad kleidid, mis on oma hapruses ja detailirohkuses õrnad kui õied ning paistavad pealtvaatajale kui kihilisest siidist loodud lillesülemid. 

Aldo Järvsoo sukeldub oma uues loomingus vetesügavustesse, kust vaatavad vastu erksavärvilised elanikud ühes sädelevate soomuste, nõtkelt liikuvate veetaimede ning lapsepõlve lemmikraamatutes nähtud veehaldjatega. Kollektsiooni toetavad Tanel Veenre erikollektsiooni lopsakad kõrvaehted, mis säravad troopilistes värvikombinatsioonides.

Kevadise Tallinn Fashion Weeki moemaraton on täies hoos Foto: Erlend Staub

Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm:

Kultuurikatel, Tallinn
Neljapäev 21.03
18.00 Marilin Sikkal, Virtuoza by Liisi Tui
19.30 Tallinn Design House, Eve Hanson
21.00 Alexanderling, Beatrice

Reede 22.03
18.00 Donna Nordica, Perit Muuga
19.30 Cärol Ott, Woolish
21.00 Embassy of Fashion: Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo
 

Hotell Lydia, Tartu
Laupäev 23.03
18.00 Brand NO.8, Diana Arno
19.30 Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo
21.00 Triinu Pungits, Mammu Couture
 

Lisaüritused:

Kolmapäev 20.03
18.00 Iris Janvier
Iris Janvier Concept Store, Tornimäe 5, Tallinn

Laupäev 23.03
13.00-18.00 Kirill Safonov, avatud uste päev
17.00 Kirill Safonov, moeetendus
A. Weizenbergi 14-2, Tallinn
 

Kevadise Tallinn Fashion Weeki moemaraton on täies hoos Foto: Erlend Staub


Tallinn Fashion Weeki piletid on saadaval nii Piletilevis kui ka üritusel kohapeal. Kevadise moenädala esitlejaks on DHL ning ürituse toimumisele aitavad kaasa ka Valge KlaarKaubamajaKevin.MurphyMax FactorRGBGoldtimeS.PellegrinoTallink Hotels ning Lydia Hotel.

Kevadise Tallinn Fashion Weeki moemaraton on täies hoos Foto: Erlend Staub