Ocean DistrictsFoto: Promomaterjal
Saund
22. märts 2019, 09:58

VIDEO | Ocean Districts avaldas tuumakatsetest inspireeritud muusikavideo

Ocean Districts sai valmis uue muusikavideo loole „Funeral Parade”. Lugu on pärit nende eelmise aastal lõpus ilmunud lühiplaadilt „Doomtowns”.

Loo temaatikaks on 1957. aastal Nevada kõrbes USA armee läbi viidud vastuoluline tuumakatsetuste seeria nimega „Operation Plumbbob”. Katsete üks eesmärke oli uurida tuumarelvade mõju erinevatele subjektidele, sealhulgas jalaväele. Videos on kasutatud arhiivimaterjale, mis demonstreerivad teadmatusest tekitatud absurdset hoolimatust sündmustes osalenud enam kui 16 000 sõdurile, põhjustades ilmselgelt pöördumatuid tervisekahjustusi ja pikemas perspektiivis surmajuhtumeid. Katsed mõjutasid rängalt ka ümbruskonna elanikke ning loodust. Samu dokumentaalkaadreid võib näha 1982. aastal linastunud propagandamaterjalidest koostatud filmis „Atomic Cafe”. Bändikaadrid võttis üles ning video monteeris Martin Kaljuorg.

Viieliikmeline Eesti instrumentaalbänd Ocean Districts teeb rasket ja progressiivset sludge-elementidega post-rokki. Oma 2014. aastal ilmunud debüütalbumiga „Expeditions” lõi bänd heli, mis supleb elegantses ilus, kuid pakub samas ka jõulisi ning hoogsaid rusikalööke.

Sügisel ilmunud EP „Doomtowns” on hüpe edasi ja laiendab bändi debüütplaadilt tuttavat atmosfäärset helipilti. EP nimi on inspireeritud tuumakatsetustest, mida Nõukogude Liit ja USA külma sõja ajal läbi viisid. „Doomtowns” esitab kuulajale viis laulu, mis uurivad hoolikat tasakaalu õrnade meloodiliste käikude ja räbaldunud riffide vahel, pakkudes ka mõtteainet minevikus aset leidnud sündmustele, millel on kestev mõju tänaseni.

Bändi võib esinemas näha juba 30. märtsil Tallinn Music Weeki Metal Stage showcase kontserdil, mis toimub Telliskivi rohelises saalis.