Tallinn Fashion Week 2019Foto: Erlend Staub
Elu
22. märts 2019, 10:19

TFW 2019 | Startis kevadise moenädala põhiprogramm, mis tõi Kultuurikatlasse kuus eriilmelist moeetendust

Sel nädalal sai alguse kevadine Tallinn Fashion Week, mis on end seekord seadnud sisse nii Tallinnas kui Tartus. Neljapäeval, 21. märtsil startis kevadise moenädala põhiprogramm Kultuurikatlas ja kulmineerub laupäeval Tartus hotellis Lydia. Kuueteistkümnenda Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm toob kolme päeva vältel lavale 18 moedisainerit ja brändi, lisaks pakub kevadine moenädal pealinna moerahvale kaht lisaüritust, mille raames saab tutvuda Iris Janvieri ja Kirill Safonovi uute kollektsioonidega. 

21. märtsil startis kevadise moenädala põhiprogramm, mis tõi Kultuurikatlasse kuus eriilmelist moeetendust.

Esimesena astus lavale Marilin Sikkal, kes on oma loomingus seadnud esikohale liikuva eluviisi ning elujaatava hoiaku. Disaineri uues kollektsioonis kohtab pehmest ja säravast puuvillafliisist dresskleite ja pükstükke ning heledat teksamaterjali, mida toetavad julged, 80ndate stiilis soengud ja sportlik stiil. 

Talle järgnes Virtuoza by Liisi Tui, kes püüdleb parema homse, puhtama looduse ja jätkusuutliku moe suunas. Disainer kasutab oma loomingus kvaliteetseid ja naturaalseid kangaid, mis pärinevad luksusbrändide ülejääkidest. Virtuoza kevadsuvise kollektsiooni muusaks on salapärane ja ürgne naiselikkus, mis kohtub kollektsioonis nii südasuvise looduse maastikuvaadete kui sügavalt tunnetuslike originaalmustritega.

TFW esimese päeva teine show tõi aga lavale moenädala ainsa multibränd-etenduse. Tallinn Design House lennutas Kultuurikatla lavale valiku kodumaiseid moebrände, kelle seas olid esindatud Triinu PungitsLiisa SooleppWoomRaili NõlvakVill VillCastlebird & Rose ning Pohjanheimo. Aksessuaaride ja ehetega täiendasid komplekte BiutMiurioFRONTJukocute ja MJU, jalatsid pärinesid aga kodumaiselt tootjalt Samelin.

Tallinn Design House’i etendusele järgnes Eve Hanson, kes esitles moepublikule oma autorikollektsiooni, mis ühendab endas teadmised, teadlikkuse ja ajatult jätkusuutliku disaini. Disaineri uus looming tõi lavale minimalismi ja värvide omavahelise harmoonia, millele juures oli põnevaks aktsendiks kevadhõnguline mustrimäng.

Esimest moeõhtut jäid aga lõpetama Alexanderling ja Beatrice. Kodumaine moebränd Alexanderling noppis kevadkollektsiooni loomiseks inspiratsiooni Indiast ning tõi lavale kirka värvipaleti, kus kohtab nii oranži ja fuksiat, aga ka vahajat pruuni, tolmust halli ning kahvatut beeži. Brändi värskes moeloomingus leidub nii tugevat naiselikkust ja sensuaalset tekstuuri, ent ka näputäis 70ndaid ja kaasaegseid trende.

Seejärel astus lavale Beatrice, kelle uue kollektsiooni kandvateks motiivideks on nii mesilased kui ka sünge värvigamma, musta tooni täiendavad aga külluslikud lõiked ja ekspressiivne mustrimäng. Disainer põgeneb oma loomingus skandinaavialiku minimalismi eest ning lubab seekordse kollektsiooniga moerahvast kahtlemata raputada. 

Vaata mahukat moegaleriid!

Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm:

Kultuurikatel, Tallinn
Neljapäev 21.03
18.00 Marilin Sikkal, Virtuoza by Liisi Tui
19.30 Tallinn Design House, Eve Hanson
21.00 Alexanderling, Beatrice

Reede 22.03
18.00 Donna Nordica, Perit Muuga
19.30 Cärol Ott, Woolish
21.00 Embassy of Fashion: Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo
 

Hotell Lydia, Tartu
Laupäev 23.03
18.00 Brand NO.8, Diana Arno
19.30 Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo
21.00 Triinu Pungits, Mammu Couture
 

Lisaüritused:

Kolmapäev 20.03
18.00 Iris Janvier
Iris Janvier Concept Store, Tornimäe 5, Tallinn

Laupäev 23.03
13.00-18.00 Kirill Safonov, avatud uste päev
17.00 Kirill Safonov, moeetendus
A. Weizenbergi 14-2, Tallinn