Perit Muuga kevadkollektsioonFoto: Erlend Staub
Elu
22. märts 2019, 16:27

Tallinn Fashion Week kevad 2019 toimub 21.-23. märtsini Tallinna Kultuurikatlas ja Hotell Lydias Tartus

VIDEO | TFW 2019 | Perit Muuga kevadkollektsioonis hiilivad ringi leopardid ja tiigrid

Tallinn Fashion Week kevad 2019 toimub 21.-23. märtsini TallinnaKultuurikatlas ja Hotell Lydias Tartus. 

Tänavukevadine Tallinn Fashion Week toimub esmakordselt lisaks Tallinnale ka Tartus ning pakub seeläbi ka lõunapoolsele moerahvale võimalust Eesti moe tähtsündmusest osa saada.

Kevadise Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm toob moepubliku ette 18 Eesti disainerit, kelle seas astuvad lavale mitmed nimekad moekunstnikud nagu Aldo Järvsoo, Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Diana Arno, Eve Hanson, Perit Muuga ja teised, aga ka kodumaa moeskeene värskeimad nimed ja tegijad nagu Katrin Aasmaa, Triinu Pungits, Woolish, Cärol Ott ning Liisi Tui. Kolm päeva kestev moemaraton stardib 21. märtsil Tallinnas Kultuurikatlas ning kulmineerub kolmandal päeval ehk 23. märtsil Tartus Hotellis Lydia.

Täna esitleb Kultuurikatlas teiste seas oma moekollektsiooni Perit Muuga (33), kes on julge ja tahtejõuline moedisainer ning kelle loomingus näeb tihti loodus- ja loomadetaile.

Vaata videot!

"Ma armastan rõivaid ja nende disainimist üle kõige," räägib Perit. "Rõivad annavad nii palju võimalusi eneseväljenduseks, ümberkehastumiseks ja lihtsalt mängimiseks."

Perit eelistab lihtsaid lõikeid ja huvitavaid kangaid, mis muudavad disaini puhtaks ja efektseks. "Ammutan palju inspiratsiooni loodusest ja nii jõuavadki vahvad looma- ning loodusmustrid ka minu rõivastele."

Perit Muuga kevadkollektsioon Foto: Erlend Staub

Mitu värvikat riideeset leidub aga disaineri enda riidekapis?

"Viimasel ajal olen veidi musta kinni jäänud küll, tuleb hakata seda muutma," tunnistab moelooja. "Värvilisi riideid on mul ka ohtralt ja üldse kohutavalt palju riideid. Tarbin nii disainerrõivaid, kuid astun vahel sisse ka tavapoodidesse. Palju riideid olen ostnud reisidelt. Vanasti ostsin ikka igasugu jama kokku, nüüd püüan teadlikumalt tarbida. Vahel õnnestub klientide tellimuste vahepeal ka enda jaoks midagi õmblusmasina alla sokutada."

"Minu lemmikud riided on aga punased nahkpüksid ja -tagi ning nöörsaapad, mida täiendasid omal ajal ka punased läätsed. See on riietus, mida kandsin juba 16-aastaselt, aga ühtegi teist pole ma nii palju kandnud ega nautinud."

Vaata videot!

Perit Muuga kevadkollektsioon Foto: Erlend Staub

Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm:

Kultuurikatel, Tallinn

N 21.03.2019

18.00 Marilin Sikkal, Virtuoza by Liisi Tui

19.30 Tallinn Design House, Eve Hanson

21.00 Alexanderling, Beatrice

R 22.03.2019

18.00 Donna Nordica, Perit Muuga

19.30 Cärol Ott, Woolish

21.00 Embassy of Fashion

Hotell Lydia, Tartu

L 23.03.2019

18.00 Brand NO.8, Diana Arno

19.30 Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo

21.00 Triinu Pungits, Mammu Couture