Nick ConradFoto: AFP/SCanpix
Inimesed
20. märts 2019, 14:28

Räppar õhutas valgete inimeste ülespoomisele (4)

Prantsuse räpparile mõisteti rahatrahv vägivaldse muusikavideo eest, mille pealkiri on „Pooge valged inimesed üles“. Nick Conradi üheksaminutilises palas kõlasid sõnad „Lähen lastesõimedesse ja tapan valgeid beebisid. Püüan nad kähku kinni ja poon üles nende vanemad.“

BBC Newsi teatel oli Conrad enne kõmulise video avaldamist Prantsusmaal peaaegu tundmatu. YouTube võttis septembris üles pandud klipi kärmelt maha. Ehkki räppar väitis, et tema laul on vaid kommentaar rassismile, mõistis Prantsuse kohus Conradi süüdi vähivallale õhutamises ning trahvis teda 5000 euroga. Maksimumkaristuseks võinud olla kuni viis aastat vanglat ja 45 000 eurot trahvi, kuid süüdistajad palusid trahvi 5000 eurole alandada, öeldes, et räppar on oma teo eest juba teatud määral maksma pidanud. Conrad oli kaotanud skandaali järel töö hotelli administraatorina. Ühtlasi peab ta maksma kahele hagi algatanud rassismivastasele organisatsioonile kummalegi 1000 eurot kahjutasu. 

Conradi advokaat lubas otsuse edasi kaevata, väites, et kohtu arusaam väljendusvabadusest ei rahulda ei teda ega tema klienti.