KINDLA KÄEGA:Teist aastat järjest tunnistati Eesti parmaks mokteilimeistriks Laur Iherman NOA restoranist.Foto: Kylli Tedre-Gavrilov
Inimesed
20. märts 2019, 10:45

Eesti parimaid alkoholivabu kokteile segab Laur Iherman NOA restoranist (1)

Tallinna Teeninduskoolis toimunud VIII Eesti Baarmenite Meistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises võitis teist aastat järjest Laur Iherman NOA restoranist. Parim alkoholivaba kokteili valmistaja sõidab juunis Eestit esindama alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustele Prahasse, Tšehhi Vabariiki. 

Võistluse teise koha saavutas kokteilivõistluste raudvara, Hirja Niit Kalevi Jahtklubi restoranist. Väärikale kolmandale kohale võistles end finaalis Heleen Välba Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskusest. Parimaks noorbaarmeniks kuni 24 eluaastat (kaasa arvatud) alkoholivabade kokteilide valmistamises tunnistati Kris- Marii Kaska, taas Kalevi Jahtklubi restoranist. Kõige veatuma tehnilise soorituse tegi Diana Tšistjakova restoranist Kaks Kokka.

ESIKOLMIK: Teise koha saavutas Hirja Niit (pildil vasakul) Kalevi Jahtklubi restoranist ja kolmas koht kuulus Heleen Välbale (pildil paremal) Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskusest. Foto: Kylli Tedre-Gavrilov

Võistlusel osales 20 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti, keda hinnati nii joogi  valmistamise tehnika kui ka maitse osas. Eriliseks väljakutseks võistlejatele oli aga kokteili madala kalorsuse saavutamine, kokteilis ei tohtinud olla üle 65 kcal/100 ml kohta. Kokteile hindasid Eesti tunnustatumad sommeljeed ja kokad ning teiste asjatundjate seas oli ka kulturist Ott Kiivikas.

"Selles mokteilis on kofeiin, et avada Teie meeled seiklusteks, valge šokolaadi siirup, et teha elu magusamaks, tüümian, mis annab mokteilile keha ja mõistagi mineraalvesi, et puhastada meeled," tutvustas võidukokteili autor Laur Iherman oma jooki. Foto: Kylli Tedre-Gavrilov