Kose jaanituli 2019 Tags: Anne Veski, jaanituliFoto: Heiko Kruusi
Ilu ja mood
25. juuli 2019, 13:10

Kokkusattumus või teadlik kopeerimine? Anne Veski rokkis printsess Diana poolt kuulsaks tehtud moenippi (3)

Printsess Diana on üks meie aja armastatumaid stiiliikoone ning siniverelisest kaunitarist paistab omal ajal olevat snitti võtnud ka meie esidiiva.Printsess Dianat tunti kui moemõjutajat, kes pidevalt katsetas uusi asju, mida seni veel keegi polnud julgenud kanda või kokku sobitada. Nii mõnigi nendest katsetustest pani toona inimesi kulme kergitama ja erilist heakskiitu ei pälvinud. Samas täna korjavad nii mõnedki moemaanid, -disainerid ja stilistid printsess Diana poolt tuntuks kantud kooslusi uuesti üles. 

Nii on läinud ka kuulsa kauboisaapad ja dressi- või teksapüksid kooslusega. Nimelt oli just Diana esimene, kes hakkas laia säärega teksasid ja dresse kandma kaubaoisaabaste sees ja seda juba 1989. aastal. 

Printsess Diana 1989. aastal Foto: Vida Press

Sarnast moekat kooslust rokkis lauljatar Anne Veski ka 1995. aastal oma kuulsa hittloo "Jätke võtmed väljapoole" muusikavideos. Kas tegemist kokkusattumusega või ammutas Veski tõepoolest toona inspiratsiooni printsess Dianast?

Anne Veski 1995. aastal Foto: Kaader videost

Moeanalüütikud on kinnitanud, et see, ilmselt paljude jaoks veider kooslus, on tegemas võimsat comebacki. Lisaks sellele, et tänavamoes on sellist asja näha juba mõnda aega, jõudis see hiljaaegu ka moelavadele, kus tutvustati järgmise sügistalve trende. Nii võis nii mõnegi tuntud disaineri moeetendusel näha just printsess Dianast inspireeritud kauboisaabaste ja laiade pükste kombinatsiooni. 

Alberta Ferretti sügis/talv 2019 moeetendus Milanos Foto: Vida Press