John Ottman 24. veebruaril oma Oscariga poseerimas. Foto: Reuters/Scanpix
Film
20. märts 2019, 11:00

„Bohemian Rhapsody“ monteerija sai sellise kirvetöö eest Oscari!

„Bohemian Rhapsody“ monteerija John Ottman kaitseb end süüdistuste eest, et talle määrati parima filmimontaaži Oscar alusetult.

Sotsiaalmeedias pilgatakse „Bohemian Rhapsody“ stseeni, kus Queeni liikmed kohtuvad esmakordselt oma mänedžeri John Reidiga. Mõni irvhammas on väitnud, et film pidanuks saama mitte parima, vaid vilkaima montaaži Oscari. 

Ottman tunnistas Washington Postile, et tal on kõnealuse stseeni pärast piinlik. „Tahaksin endale koti pähe tõmmata. Sest see pole tegelikult minu pildikeel.“

Monteerija seletas, et tegu on ühega stseenidest, mille väntas Dexter Fletcher. Fletcher kutsuti „Bohemian Rhapsody“ režissööriks selle lõppjärgus, kui algne lavastaja Bryan Singer oli ebausaldusväärse käitumise eest vallandatud.

Ottmani sõnul lasi Fletcher süžeed veidi muuta. Seega ei olnud kõnealuse stseeni dialoog enam loogiline ning stseen tuli ümber filmida. 

Monteerija sõnul avaldati talle survet, et filmi esimene pool kiiremini edeneks. Teisalt nõudis proovipublik, et Queeni algusaegadele rohkem rõhku pandaks. Seega püüdis Ottman esimeste stseenide tempot rahulikumaks muuta. Kuid kõnealuse stseeniga polevat tal olnud mahti tegelda.

„Kui kunagi peaks tulema „Bohemian Rhapsody“ pikendatud versioon, kuhu ma saaksin mõned stseenid tagasi panna, siis monteerin selle stseeni ümber!“ tõotas Oscari laureaat Washington Postile.