BALLETT PARDAL: Nüüdsest hakkavad Tallinki laevadel üles astuma nii rahvusooperi Estonia kui ka Vanemuise teatri balleti- ning ooperitrupid. Midagi säärast pole Eestis enne tehtud. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
19. märts 2019, 19:12

KULTUUR PARDAL: Eesti reisilaevadel näeb edaspidi nii ooperit kui ka balletti

„Täna saab kohe aru, kes on siin teatritöötaja, kes Tallinki töötaja – esimestel on näod naerul, teistel kurvad. Nii nagu teatris on kaks maski, üks rõõmsam ja teine pisut kurvem,“ naeris rahvusooperi Estonia juht Aivar Mäe eile, kui Tallink Grupist sai kolmeks hooajaks Estonia ja Vanemuise teatri peasponsor. Teadaolevalt on see Eestis esmakordne, et üks eraettevõte võtab enda hoole alla peasponsorina korraga kaks Eesti suurimat kultuuriorganisatsiooni.

Estonia juhil Mäel ja Vanemuise teatri juhil Toomas Petersonil oli põhjust rõõmustada rohkem kui küll: Tallink Grupi juhi Paavo Nõgene sõnul on toetussumma kuuekohaline ja jaguneb kahe teatri vahel võrdselt. Nüüdsest võib ka Tallinki laevadel näha nii balleti- kui ka ooperiartistide etteasteid.

„Estonia ja Vanemuine on meie kultuuri kesksed kandjad, Eesti suurimad kultuuriorganisatsioonid. Mitte ainult pühendunud lauljad, tantsijad, muusikud, näitlejad, tehnilised- ja erialaspetsialistid, kaasaegsed teatrimajad ning vaimustav publik: nad on ka Eesti kultuuri sümbolid,“ sõnas Nõgene. „Loodame, et mõlemad teatrid toovad oma kõrge kunstilise tasemega siia kultuurielamusturiste Skandinaaviast ja mujalt. Lisaks loodan, et meie koostöö innustab ka teisi Eesti ettevõtteid meie kultuuri, sporti ja ühiskonda laiemalt panustama.“ 

Tallinki laeva Silja Europa pardal toimunud koostöö algust tähistaval üritusel heiskasid Aivar Mäe, Toomas Peterson ja Paavo Nõgene laevale uue signaallipu „Kultuur pardal/Culture onboard”. Signaallippude abil vahetavad laevad omavahel sõnumeid. Spetsiaalselt kujundatud signaallipp kingiti koostöö markeerimiseks ka Estoniale ja Vanemuisele.