Daniel CraigFoto: Reuters/Scanpix
Film
19. märts 2019, 17:00

Uue Bondi-filmi pealkiri polegi „Shatterhand“?

Bondi-filmide produtsent Barbara Broccoli kummutas teooria, et spioonisaaga 25. osa kannab pealkirja „Shatterhand“.

Veebruaris väitis filmitööstuse väljaanne Production Weekly, et 6. aprillil võtteid alustava Bondi-filmi tööpealkiri on „Shatterhand“. Toona väitis BBC News, et selline pealkiri oli Bondi-produtsentidel juba ammu plaanis.

Sotsiaalmeedias väljendati väljalekkinud pealkirja üle imestust ja põlastust  - shatter tähendab küll purustamist ja shatterhand seega purustavat kätt, kuid slängisõnana seostub shatter paljudele pigem kõhulahtisusega. 

Tegelikult aga oli Shatterhand Ian Flemingi romaanis „You Only Live Twice“ (1964) Ernst Blofeldi nimelise superkurjami varjunimi.  Viimatises Bondi-filmis „Spectre“ kehastas Blofeldi Christoph Waltz. Tema jätkab rollis ka uues filmis, mille lavastab Cary Fukunaga.  

Kuid Barbara Broccoli paistis hiljuti ühele fännipildile autogrammi andes kuulujuttudele lõpu tegevat, kirjutab The Guardian. Broccoli viskas oma pookstavid India Grace'i loodud pildile, kus figureeris ka sõna „Shatterhand“. Kuid produtsent tõmbas sõna juurde noole ning kirjutas „it's not“ ehk „ei ole“.