Uudo SeppFoto: Martin Ahven
Saund
28. märts 2019, 11:04

VAATA JA IMESTA! Just selline oli ilm päeval, mil sündis Uudo Sepp (4)

Täna saab Uudo Sepp 22aastaseks. Palju õnne, moosekant! Uudo Sepa tähelend on kestnud napi aasta, kuid toonud rõõmu tuhandetele inimestele. Aitäh, Uudo!

Kas olete mõelnud, et milline oli elu päeval, mil Uudo sündis? Õhtulehe ilmateade 28. märtsil aastal 1997 näitab, et "Atlandi ookeanilt Skandinaaviasse jõudnud aktiivne madalrõhkkond tõi endaga kaasa tubli portsjoni sooja ja niisket õhku ning muutis Läänemeremaades põhjalikult ilma. Kui eile hommikul näitasid kraadiklaasid mandri-Eestis veel enamasti 10 pügalat alla 0 °C, siis täna valitseb väljas sulailm. Tõenäoliselt on järgnevad külmalained juba nõrgemad.

Täna on Eestis pilves selgimistega ilm. Aeg-ajalt sajab vihma, Ida-Eestis ka lörtsi, hommikul on kohati jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 5...10 m/s, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb +2...+6 kraadini.

Homme on taevas enamasti pilves. Mitmel pool sajab vihma või lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 5...10 m/s, öösel rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2...+2, päeval +1...+5 kraadi."