Sünne ValtriFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
19. märts 2019, 10:56

Sünne Valtri oma disainkäekottide hindadest: kahjuks ei ole võimalik käsitööd odavamalt teha ega müüa (1)

„Eesti rahvalt nõutakse palju. Iga pisemagi liigutuse eest peame olema valmis kukrut kergendama, toodete soetamisest rääkimata,” ütleb lauljatar Sünne Valtri.

„Siit ka põhjus, miks minu arvamuse järgi on Eesti inimesed tihti nukrameelsed. Meile ei anta aega ega võimalust elu nautida,” räägib Valtri ajalehele Pealinn. „Kõik, mille nimel me rabeleme, kes kahes vahetuses, kes mitmel töökohal, pudeneb maksude ja kohustuste tasumiseks sõrmede vahelt. Loomulikult ei ela kõik sellise mustri järgi,” lisab ta.

Sünne, kes alustas eelmisel aastal disainkäekottide äriga, tunnistab, et ka tema kotid on kallid, sest kahjuks ei ole võimalik käsitööd odavamalt teha ega müüa. „Ei ole meie kauni käsitööna valminud rahvusmustrites kampsunid ja sokid, mida Viru väravates müüakse, samuti kõikidele taskukohased. Aeg, vahendid ja hing, mis sinna sisse pannakse, on väärtuslikud. Käekottide kavandite ja teostuse eest vastutab minu ema Vilja Tõnning. Ettevõtlusega tegelemine ei ole kerge, kuid eks ma protsessi käigus õpin.”